Her prøver naken-aktivistene å stjele Putins stemmeseddel

Feministgruppe til angrep på stemmelokalet Vladmir Putin der stemte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MOSKVA/OSLO (Dagbladet): Den ukrainske aktivistgruppen Femen startet en demonstrasjon inne i stemmelokalene der statsminister og presidentkandidat Vladimir Putin hadde stemt bare 20 minutter før.

Russia Today melder at demonstrantene prøvde å stjele boksen Putin hadde lagt sin stemmeseddel.

Femen-aktivistene skal ha hatt slagord «Jeg stjeler for Putin» skrevet på sine bryster. Ifølge russiske medier er dette en satire på slagordene til Putins «sexy støttekampanje» fra lettkledde støttespillere som spiller på sex for å få folk til å stemme på ham.

Støttespillerne kaller seg «Putin´s Army» og har fått mye oppmerksomhet på YouTube. Pro-Putin-aktivistene har blant annet gått i gang med en kampanje som heter «Jeg river i stykker alt for Putin», der vinneren er lovet en iPad2.

En video som har fått mye oppmerksomhet i Russland er der en av deltakerne river opp t-skjorta for statsministeren.

Den ukrainske feministgruppa Femen har fått mye oppmerksomhet etter utallige toppløse protester. De startet med å demonstrere mot sex-turisme i Ukraina, men har siden engasjert seg innenfor mange ulike temaer innenfor storpolitikken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer