Her prøver politiet å drepe Winston

Fyrte av 120 skudd mot ubevæpnet mann. Bommet med 116.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Winston Hayes (44) hadde en litt over middels tøff kveld for en måned siden.

Han hadde brukt crack og kjørte rundt i sin hvite Chevrolet Tahoe i det beryktede området Compton i Los Angeles, USA, da noen politifolk som trodde han hadde deltatt i en skyteepisode, prøvde å stoppe ham.

Politiet var forberedt på det verste. Det var også Hayes, som trykket gassen i bånn og klarte å holde dem unna i tolv minutter.

Men da hadde politiet fått nok.

De avfyrte over 120 skudd mot Hayes, mens han fortsatt satt inne i bilen. Fire av skuddene traff 44-åringen, som ble brakt til sykehus, men overlevde.

De over 116 skuddene som bommet, fløy til alle kanter. En politimann og flere hus i området ble truffet i kuleregnet.

I ettertid viste det seg at bare fem av politifolkene hadde fått opplæring i taktikken som ble brukt under aksjonen.

Skyteepisoden skjedde 9. mai, og i dag fikk de 13 politifolkene straffen for den noe overdrevne skytegleden. Noen fikk skriftlige advarsler, mens den hardeste straffen var 15 dagers suspensjon.

Los Angeles County Sheriff\'s Departement har endret rutinene ved våpenbruk. Nå skal politifolkene selv vurdere om de skal åpne ild, og ikke bare skyte på ordre. Se video av skytingen her.

KULEREGN: Det ble avfyrt over 120 skudd. <a href="http://kcal9.com/topstories/topstoriesla_story_130110443.html">Se video av skytingen her</a>.
TRUFFET: Hayes ble truffet av fire skudd. Han overlevvde skytedramaet.