Her prøver selen å parre seg med den hjelpeløse pingvinen

Forskere filmet sjokkerende atferd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Forskere som besøkte Marion Island i det subantarktiske Indiahavet nylig, gjorde en heller merkverdig oppdagelse. Tre ganger ble de nemlig vitne til at antarktiske pelsseler tvang seg på kongepingviner for å parre seg med dem, skriver BBC.

Dette fikk pelsselene, som kan bli opp til to meter lange og veie opp til 209 kilo, helt enkelt til ved å sette seg oppå de mye mindre kongepingvinene (se video av oppdagelsen øverst i saken).   Løp etter pingvinene Selens bisarre seksuelle atferd, som først ble dokumentert på Marion Island i 2006, sjokkerer forskerne.

- For å være helt ærlig, så hadde jeg ikke trodd at vi noen gang ville gjøre de samme observasjonene som i 2006 igjen, og virkelig ikke ved flere anledninger, sier forsker Nico de Bruyn ved University of Pretoria til tidsskriftet Polar Biology, hvor forskningen er publisert.

De fire observasjonene fulgte alle samme mønster. Hver gang jaget hannselen pingvinen, fanget den og satte seg oppå den. Selen prøvde seg så på penetrering i rundt fem minutter, med små pauser mellom.

I tre av fire tilfeller lot selen pingvinen gå etter den lille hyrdestunden. I det siste tilfellet drepte og spiste selen imidlertid pingvinen etter parringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer