Her prøver terroristene å rømme

Prøvde å finne fluktbiler. Se overvåkningsvideoen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Mumbai har i dag offentliggjort en overvåkningsvideo av det de mener er to av terroristene som skjøt mot folkemassen på jernbanestasjonen i byen.

Overvåkningsvideoen, som du kan se i videospilleren øverst i denne saken, viser at de to antatte terroristene løp til en parkeringsplass ved siden av stasjonen, ifølge politiet for å finne en fluktbil, melder nyhetsbyrået AP.

Men de klarte ikke å skaffe seg en bil.

I stedet gikk de videre til sykehuset Cama, et par hundre meter fra jernbanestasjonen, og der åpnet de også ild.

Bare en terrorist overlevde

Opptakene som i dag ble offentliggjort er tatt opp rett etter videoen som ble publisert i går. Opptakene viser blant annet hvordan de to terroristene skyter mot folk inne på jernbanestasjonen, og hvordan to politimenn prøver å uskadeliggjøre dem. Du kan se videoen til høyre i denne saken.

Politiet mener at bare en av terroristene overlevde, en mann som omtales som både Mohammed Ajmal Kasab og Azam Amir Kasab.

Det ble i dag funnet udetornerte eksplosiver på jernbanestasjonen, og det skal ha vært Mohammed Ajmal Kasab som ledet politiet til stedet der eksplosivene befant seg.

Bruker sannhetsserum i avhør
Ifølge den britiske avisa Times bruker politiet et slags sannhetsserum i avhørene av mannen. Metoden skal være ulovlig i de fleste andre demokratiske land.

Kasab kommer angivelig fra Punjab-regionen i Pakistan.

Han har i avhør forklart at terroristene planla angrepet i flere måneder, og at de blant annet studerte bilder av stedene de skulle angripe, melder CNN.

Minst 179 personer ble drept i terrorangrepet mot ti ulike steder i Mumbai forrige uke.

• Les: Landet som bombes av både hinduer og muslimer

HAN SOM OVERLEVDE: Terroristen omtales som både Mohammed Ajmal Kasab og Azam Amir Kasab. Nå bruker politiet sannhetsserum i avhørene av ham. Foto: AP/Scanpix
HAN SOM OVERLEVDE: Terroristen omtales som både Mohammed Ajmal Kasab og Azam Amir Kasab. Nå bruker politiet sannhetsserum i avhørene av ham. Foto: AP/Scanpix Vis mer