Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her raider brasiliansk politi beryktede favelaer i Rio

Rykket inn med 800 mann.

STORAKSJON: Politiet var bevæpnet med håndvåpen, og brukte også stridsvogner i aksjonen mot de beryktede favelaene. Foto: AFP / NTB Scanpix
STORAKSJON: Politiet var bevæpnet med håndvåpen, og brukte også stridsvogner i aksjonen mot de beryktede favelaene. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i den brasilianske storbyen Rio de Janeiro har tatt kontroll over slumområdene Jacarezinho og Manguinhos. Disse såkalte favelaene regnes som høyborger for kriminelle bander.

Rundt 800 tungt bevæpnede politifolk deltok i aksjonen, som ble innledet grytidlig søndag morgen lokal tid. Pansrede kjøretøyer deltok i operasjonen, og politiet møtte ifølge en talsmann ingen særlig motstand.

- Situasjonen er rolig, sa talsmannen oberst Frederico Caldas til nyhetskanalen Globo News.

- Det har ikke kommet til episoder av noe slag, men vi er forberedt på enhver tenkelig utvikling, tilføyde han.

Favelaene er beryktet for salg og bruk av narkotika. De hører til områdene som myndighetene i Brasil forsøker å renske opp i, før landet i 2014 skal være vertskap for verdensmesterskapet i fotball.

Et viktig ledd i planene er utplassering av såkalte fredsskapende politienheter i Manguinhos.

Disse enhetene skal bestå av folk som kjenner de lokale forholdene og er spesialtrent i å takle narkotikarelatert kriminalitet.

(NTB)

RYKKER INN: Bevæpnet politi i grålysningen i morges. Foto: AFP / NTB Scanpix
RYKKER INN: Bevæpnet politi i grålysningen i morges. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer