Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her råkjører mistenkt biltyv

Skulle prøvekjøre bil - og stakk av med den.

MILLIONBIL: Fredag ettermiddag ble en svart Mercedes Geländewagen stjålet fra Holmestrand. Men tyven kan ha filmet den stjålne kjøreturen. Video: Autocenteret Fjeldstad / Facebook Vis mer

Fredag ettermiddag ble en svart Mercedes Geländewagen stjålet fra Autocenteret Fjeldstad i Holmestrand, melder Sør-Øst politidistrikt. Den hadde prøvekjennetegn ACK22.

Bilen skal ha en verdi til to millioner kroner.

- Her er det en som har vært og prøvekjørt og ikke hatt rent mel i posen. Han har ikke kommet tilbake med bilen, opplyser operasjonsleder Trond Egil Groth til Dagbladet.

Mannen skal så ha filmet seg selv og lagt ut videoen i sosiale medier, ifølge Autocenteret Fjeldstad. Dagbladet har fått tilgang til videoen som viser en mann som filmer mens han selv råkjører med en Mercedes Geländewagen i hastigheter opp mot 172 kilometer i timen.

- Vi har blitt frastjålet en ny G500 2019-modell idag! Kunden skulle prøvekjøre og kom aldri tilbake. Denne videoen er screenshot av tyvens egen snapp der han kjører bilen han har stjålet i 172 km/t. Har du sett et ny sort G med prøveskilt ACK 22, så rop ut! Vi vil ha bilen vår tilbake!!! skriver Mari Fjeldstad på Facebook-siden til Autocenteret Fjeldstad.

STJÅLET: En Mercedes av typen Geländewagen er stjålet i Holmestrand. Foto: Daimler
STJÅLET: En Mercedes av typen Geländewagen er stjålet i Holmestrand. Foto: Daimler Vis mer

Politiet vet godt hva de skal lete etter.

- Dette er en kostbar bil - og det er jo alvorlig at denne personen kommer med falskt flagg når han skal prøvekjøre bil, sier Groth.

Litt over klokka 00.30 lørdag opplyser operasjonsleder André Kråkenes i Sør-Øst politidistrikt til Dagbladet at bilen fortsatt ikke er funnet. De jobber imidlertid fortsatt med saken og leter etter en navngitt person. I løpet av kvelden har politiet blant annet vært på noen konkrete adresser.

- Vi leter stadig etter ham, og har et godt håp om å finne ham hvis ikke han melder seg selv, sier Kråkenes.

Han er ikke selv kjent med videoen av den angivelige biltyven.

- Det er i så fall noe etterforskerne jobber med.

Bilen er av Dinside kåret til årets barskeste bil i 2019.

- Geländewagen er en legende og et ikon som har hatt sin reise fra militærkjøretøy og traktor til luksusbil med V12-motor, heter det i begrunnelsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling