Her rammer jord- skjelvet Washington

Vettskremte turister måtte rømme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I natt publiserte National Park Service en hittil ukjent video fra øyeblikket da jordskjelvet rammet Washington DC.

Bildene er fra nær toppen av den 169 meter høye obelisken Washingtonmonumentet, og viser livredde turister som løper nedover trappene.

Skjelvet, som hadde en styrke på 5,8, inntraff 23. august.

De første meldingene lød på at skjelvet førte til sprekker, som ledet til vannlekkasje da orkanen Irene traff byen et par dager seinere.
Ingen av de besøkende ble skadd, men nå er det klart at bygget fikk større skader enn det som først ble anslått.

I videoen ser man at det faller vrakdeler fra taket, og de siste undersøkelsene har slått fast at skadene er så store at Washingtonmonumentet må stenges for besøkende på ubestemt tid, melder Washington Post.

Ekspertene har nettopp gjennomført den innvendige befaringen, og i pyramidedelen helt øverst i obelisken, er det så store sprekker at man ser dagslys.

I løpet av dagen begynner den vanskelig undersøkelsen av monumentets utside. Det gjøres av et eget team med ingeniører, som har spesialisert seg på å jobbe på vanskelig tilgjengelige steder.

Ingeniørene skal bruke de neste fem dagene på befare skadene ved å rappellere langs sidene på Washingtonmonumentet.

STENGT: Washingtonmonumentet må stenges etter at det ble klart at skadene er større enn først antatt. Foto: Jacquelyn Martin/AP/Scanpix
STENGT: Washingtonmonumentet må stenges etter at det ble klart at skadene er større enn først antatt. Foto: Jacquelyn Martin/AP/Scanpix Vis mer