Jakter gjerningsmann etter væpnet ran i Halden

Her raner han Prix-butikken

VÆPNET RAN: Gjerningsmannen beskrives som rundt 180 centimeter høy. Han skal være iført svart lue eller caps, har svarte klær og skal bære et skjerf i svart og hvitt. Politiet ber om tips på 02800. Video: Øst politidistrikt Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Klokka 11 i formiddag mottok Østfold politidistrikt melding om væpnet ran av en Prix-butikk i Halden.

Tidligere i dag opplyste politiet om at gjerningsmannen skal ha brukt pistol under ranet, og nå har politiet frigitt overvåkingsbilder fra ranet som tydelig viser dette (se øverst i denne saken).

- Formålet med å få ut videoene er et forsøk på å publikums oppmerksomhet om gjerningsmannen og at eventuelle observasjoner av ham kan meldes til politiet i Østfold på tlf 02800, sier operasjonsleder Terje Marstad i Østfold politidistrikt.

Ifølge politiet er gjerningsmannen den svartkledde personen på overvåkingsbildene.

Jakter gjerningsmannen

Tidligere i dag gikk politiet ut med følgende beskrivelse av ham:

Gjerningsmannen beskrives som rundt 180 centimeter høy. Han skal være iført svart lue eller caps, har svarte klær og skal bære et skjerf i svart og hvitt.

- Vi ønsker publikums oppmerksomhet rundt dette. Vi vet foreløpig ikke hvor gjerningsmannen befinner seg eller hvem han er, men har god tro på at vi skal komme dit, uttalte Marstad til Dagbladet.

Marstad sier ranet hadde et «dramatisk forløp», slik politiet har blitt forklart det.

- Vi jobber nå tungt med etterretning, og er også i dialog med noen få kunder som var tilstede og ansatte i butikken, uttalte operasjonslederen.

Fikk med seg mindre beløp

Politiet har foreløpig ikke klart å identifisere gjerningsmannen, og de vet ennå ikke hvor han befinner seg. Derfor håper de nå på tips fra publikum.

- Hvis noen tenker at «oi, han der har jeg jo sett», så er det bare å ta kontakt, sier Marstad.

Politiet opplyser om at gjerningsmannen fikk med seg noe penger fra butikken, men det skal ikke dreie seg om store beløp.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer