Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her raser belgiske bønder over spilt melk

Spylte ut tre millioner liter melk i protest mot melkeprisene.

MELKESPRENG: Tre millioner liter melk ble spylt ut over jordene sør i Belgia. Dette tilsvarer en dags melkeproduksjon i området. Foto: REUTERS/Yves Herman/SCANPIX
MELKESPRENG: Tre millioner liter melk ble spylt ut over jordene sør i Belgia. Dette tilsvarer en dags melkeproduksjon i området. Foto: REUTERS/Yves Herman/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Lave melkepriser i Belgia førte til at bøndene i landet skummet av raseri. I dag markerte de sin misnøye ved å spyle tre millioner liter melk ut over belgiske åkre, skriver AP.

Melkebønder sier at prisene har sunket så mye at de må selge den hvite drikken til halvparten av produksjonspris. Dette fører igjen til at fler og fler bønder ikke får betalt regningene sine. Men i stedet for å gråte over spilt melk, er de rasende.

De tre millioner literne som ble sprøytet ut over åkre sør i landet i dag tilsvarer en dagspoduksjon av melk i området.
- Det er en skandale å dumpe dette, men vi må forstå situasjonen. Vi trenger et bondeopprør, sier Erwin Shoepges, som er leder i belgiske bønders fagforening.

Melkekrisen har ført til at mange EU-bønder har gått til melkestreik, noe som innebærer at de nekter å levere til meierigigantene som bruker melk til å produsere alt fra skummet melk til ost.

Bøndene ønsker å  heve prisen fra dagens pris på 18-24 cent per kilo, til 40 cent, noe som tilsvarer tre kroner og 40 øre.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media