Her raser den gamle sovjetblokka sammen

Naboer står fortvilet og ser på at heltene som løp inn i blokka blir begravet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En gasseksplosjon i en gammel sovjetblokk førte i går til at store deler av bygningen raste sammen i den russiske byen Astrakhan ved det Kaspiske hav. 12 mennesker er skadd og 14 mennesker var i går kveld fortsatt savnet.

- Først var det en eksplosjon, i andre eller tredje etasje. Så begynte gulvene å rase sammen, før ytterveggen ga etter, forteller et vitne.

- To personer klarte å krabbe ut før bygningen raste. Jeg så selv to personer bli knust, mens flere av dem som gikk inn for å hjelpe ble fanget inne i bygningen, sier vitnet videre til RIA Novosti.

Katastrofen filmet Eksplosjonen ble filmet og videoen viser hvordan bygningen gir etter på grunn av eksplosjonen. Vitnene står hjelpeløse og ser på at bygningsmassene sluker heltene som gikk inn for å redde ut dem som var fanget inne i bygningen før den kollapset.

Bygningen var en ni etasjers gammel blokk, oppført under sovjettiden.

LETER: Redningsarbeidre søker etter de savnede i den sammenraste bygningen. Foto: AP Photo/ Astrakhan Branch, Ministry of Emergency Situations Press Service/Scanpix
LETER: Redningsarbeidre søker etter de savnede i den sammenraste bygningen. Foto: AP Photo/ Astrakhan Branch, Ministry of Emergency Situations Press Service/Scanpix Vis mer

Departementet for katastrofehåndtering sendte to store transportfly med redningsmannskaper og utstyr til Astrakhan, og statsminister Vladimir Putin beordret opprettelsen av en kommisjon for å undersøke årsaken til ulykken. Totalt arbeidet 300 redningsarbeidere i hele natt for å finne de savnede.

Selvmord kan være årsaken Politiet tror at selvmord kan ha vært årsak til eksplosjonen.

- Etter å ha fått oversikt over denne tragedien, har vi konkludert med at årsaken var en naturgasseksplosjon i en av leilighetene i tredje etasje. Etterforskernes hovedteorier er at eksplosjonen skyldtes overtredelse av sikkerhetsreglene i forbindelse med oppføring av bygningen eller at det var et selvmord av en av beboerne, som tidligere har uttrykt at han ønsker å avslutte livet, sier en representant for etterforskningskomiteen til gazeta.ru.

UTRAST: I går kveld var 14 personer fortsatt savnet. Foto: AP Photo/ Astrakhan Branch, Ministry of Emergency Situations Press Service/Scanpix
UTRAST: I går kveld var 14 personer fortsatt savnet. Foto: AP Photo/ Astrakhan Branch, Ministry of Emergency Situations Press Service/Scanpix Vis mer