Her redder Teslas autopilot sjåføren fra å kollidere

- Jeg rørte ikke bremsene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For kort tid siden foretok Tesla en programvareoppdatering som gjør at bilene kan kjøre på autopilot.

Det kan Jon Hall fra Seattle priser seg lykkelig over.

- Rørte ikke bremsene Hall enset ikke at en motgående bil svingte inn i hans kjørefelt, men det gjorde heldigvis Teslaen. Den bremser av seg selv og hindrer en stygg kollisjon.

- Jeg rørte ikke bremsene, opplyser han på Youtube.

Hall skriver at han kjørte i omtrent 70 km/t, og at han hadde øynene rettet mot trafikken som sto stille til høyre for ham.

Se video øverst i saken.

Hendelsen ble fanget av Halls dashbordkamera. Videoen har ikke lyd, men Seattle-mannen sier han skrek, tutet og ropte da det skjedde.

- Langt fra intelligent Teslas nye autopilotfunksjon testes nå også ut i Norge.

Programvaren bruker Teslaens 12 sensorer, et frontkamera, radar, samt bilens GPS-system til å orientere seg i trafikken, men skal man tro rådgiveren er systemet langt fra perfekt.

- Det er mer en avansert cruisekontroll enn en selvkjørende bil, og man bør for guds skyld holde hendene på rattet til enhver tid. Systemet har klare begrensninger, og vår konklusjon er at vi maner til forsiktighet ved bruk av autopilot i Tesla, opplyser rådgiver i NAF, Andreas Handeland, til Dagbladet.

- Hold hendene på rattet Ting har ikke gått helt på skinner for det amerikanske bilselskapet de siste ukene. Sterke anbefalinger av bilene trekkes tilbake, kundene raser og aksjen har rast. Men Tesla-sjef Elon Musk kan likevel juble over å ha fått godkjent søknaden om å lansere den nye autopilot-funksjonen for hele verdens Tesla model S-eiere.

Musk ber likevel eiere om å være forsiktige under testingen av det nye systemet.

- Vi er ekstra forsiktige, og anbefaler alle sjåfører å holde hendene på rattet for sikkerhets skyld, sier han til The Guardian.

Veitrafikklovens §3 lyder som følger:
Enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret. Vegfarende skal også vise hensyn mot dem som bor eller oppholder seg ved veien.