<strong> REDDES:</strong>  Her blir den nederlanske kvinnen båret ut fra området hun ble funnet i etter 19 dager uten mat og ly i den spanske villmarka. Hun ble funnet av en gruppe klatrere og berget i sikkerhet. Foto: EPA/SPANISH CIVIL GUARD/HANDOUT
REDDES: Her blir den nederlanske kvinnen båret ut fra området hun ble funnet i etter 19 dager uten mat og ly i den spanske villmarka. Hun ble funnet av en gruppe klatrere og berget i sikkerhet. Foto: EPA/SPANISH CIVIL GUARD/HANDOUT Vis mer

Her reddes 48-åringen etter 19 dager i ei kløft

Den nederlandske turgåeren vurderte å spise maur for å holde seg i live.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den nederlandske turgåeren Mary-Anne Goossens hadde bare vært på ferie i Spania i en dag da hun dro ut på tur alene og gikk seg bort i Nerja-området, skriver The Telegraph.

Dagene gikk uten lyd fra tobarnsmoren, og en leteaksjon ble satt i gang. Men håpet om å finne 48-åringen i live var svinnende.

Da hun onsdag morgen likevel ble funnet i live, lå hun nede i ei kløft like ved ei elv. Der overlevde hun på vann fra elva, men var helt uten mat eller ly.

- Svak og sulten Til klatrerne som fant henne forklarte hun at hun var «svak og sulten», men at hun ellers følte seg bra.

- Hun tenkte på å spise maur, men klarte ikke å få seg til å gjøre det, sier den nederlanske legen Bernadette Veeger til El Pais.

Nøyaktig hvor lenge 48-åringen ble liggende i kløfta ved elva er foreløpig uvisst.

- Bare gikk og gikk - Vi vet ikke alt ennå, men det ser ut som om hun gikk seg bort da hun var på tur i et vakkert område. Det ble mørkt veldig fort og hun fortsatte bare å gå i håpet om å finne en by, sier Niek Jochemus, en familievenn av kvinnen.

- Hun gikk i noen dager, og ble så svak at hun ikke kunne gå mer. Da bestemte hun seg for å holde seg nær vann og håpe at noen ville finne henne snart, sier han.

<strong> VILL GLEDE:</strong>  Utenfor sykehuset i Velez-Malaga danset familien til 48-åringen i glede etter å ha vært inne og møtt henne etter 19 dager i uvisshet. På bildet omfavner datteren Jantje Korten (til venstre) og broren Fritz (til høyre) slektninger utenfor sykehusdøra. Foto: REUTERS/Jon Nazca
VILL GLEDE: Utenfor sykehuset i Velez-Malaga danset familien til 48-åringen i glede etter å ha vært inne og møtt henne etter 19 dager i uvisshet. På bildet omfavner datteren Jantje Korten (til venstre) og broren Fritz (til høyre) slektninger utenfor sykehusdøra. Foto: REUTERS/Jon Nazca Vis mer

Eks-mannen og de to barna til kvinnen satte seg sporenstreks på flyet til Malaga da hun ble funnet.

- Det er definitivt mora vår og hun er OK. Vi er ekstremt glade og på vei for å møte henne, sa sønnen Fritz Horten før avreise fra Amsterdam.

Noen timer seinere danset familien rundt i glede utenfor sykehuset.

Da hadde de nettopp møtt Goossens igjen.

<strong> SLITEN:</strong>  Mary-Anne Goossens var svak og sulten, men ellers i fin form etter den ufrivillige langturen i villmarka. Foto: EPA/STRINGER
SLITEN: Mary-Anne Goossens var svak og sulten, men ellers i fin form etter den ufrivillige langturen i villmarka. Foto: EPA/STRINGER Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer