Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her reddes Anja og Mia (1) ut av myra

- Jeg kunne skreket så mye jeg ville uten at noen ville hørt meg.

REDDET: Her dras Anja Simonsen opp av hengemyra hun havnet i da hun var på multetur i Sjøvegan i Troms. Foto: Politiet
REDDET: Her dras Anja Simonsen opp av hengemyra hun havnet i da hun var på multetur i Sjøvegan i Troms. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Nordlys): Anja Simonsen og datteren Mia (1) skulle på multetur i Sjøvegan i Troms onsdag. Det gikk absolutt ikke helt etter planen, skriver Nordlys.

Kun minutter etter at mor og datter hadde forlatt bilen, sto Simonsen til knes i ei hengemyr.

Og kne ble fort til midje.

- Vi hadde bare gått i to-tre minutter. Jeg så meg ikke så nøye rundt, snakket litt med Mia i bæremeisen og slik. Jeg registrerte at jeg ble litt bløt på beina, men brydde meg ikke så mye med det. Plutselig gikk den ene foten rett ned i myra, helt opp til kneet. Så jeg tok tak med den andre foten for å røkke meg løs, men da forsvant den også, sier Simonsen til Nordlys.

I løpet av veldig kort tid sto hun nesten til midja i hengemyra.

Kavet i myra - Jeg kavet en del i begynnelsen, men merket fort at jo mer jeg kavet, jo mer sank jeg. Så jeg tenkte at det var om å gjøre ikke å få panikk.Jeg fikk fikset opp mobilen. Den var bløt, men jeg klarte å ringe samboeren min. Da jeg skulle ringe til 113 rett etterpå var mikrofonen blitt våt, så de hørte ikke hva jeg sa, forteller Simonsen.

Samboeren var rask i oppfattelsen, fikk varslet sin far, som stengte butikken sin og løp til lensmannskontoret, mens samboeren dro rett opp til Simonsen.

- Jeg sto fast i myra i ganske nøyaktig en halvtime. Men fra jeg ringte til jeg var oppe gikk det bare ti minutter. Samboeren hadde begynt å legge ut stokker og slikt da lensmannen kom. Alt gikk veldig fort, sier Simonsen.

Simonsen og lille Mia kom seg altså helberget fra den skremmende situasjonen.

- Klart, jeg har tenkt "Enn hvis jeg ikke hadde fått opp telefonen?" og "Enn hvis jeg hadde fått panikk?" Men jeg kan ikke tenke slik. Man blir jo smågal av mindre, smiler Simonsen, men legger til:

- Det var en øde plass. Jeg kunne nok ha skreket så mye jeg ville uten at noen hadde hørt meg.

Sjokkerte og glade Reaksjonene siden onsdagens drama har vært mange.

- Jeg har ikke vært så mye blant folk, men samboeren min har butikk, og der har mange vært innom. De er sjokkerte, skremte og glade for at det gikk bra, selvfølgelig!

Lille Mia har ikke latt seg påvirke nevneverdig av å ha vært fanget i en myr i 30 minutter.

- Overhodet ikke. Hun var mest frustrert over at vi sto så lenge i ro. Hun er vant til bevegelse. Og det var ekkelt, for jeg merket jo at når hun sprellet eller hoppet i bæremeisen, så sank vi lengre i myra.

 Jeg fikk roet henne, og så fikk jeg på et vis kjørt knærne inn i myra, og lent meg litt framover. Da sto jeg mer stabilt, sier Simonsen.

Hun sier hun har vært tilbake i samme område etter multe/myrturen onsdag, men da for å plukke bringebær. Ikke på myr.

- Men vi skulle faktisk dit i dag en tur for å plukke multer. Men da hadde vi glemt bærspannet!

- Det vil seg altså ikke med disse multene?

- Nei, men jeg har to kilo i fryseren, så det går egentlig greit. Det er Mia som liker dem, ikke jeg!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media