Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her reddes babyelefanten fra dødsfelle

Men takket med å løpe redningsmennene over ende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det så dårlig ut for babyelefanten som falt oppi en stor brønn på Sri Lanka tidligere i dag. Hadde ikke omtenksomme landsbyboere kommet til unnsetning, ville det unge dyret gått en sikker og smertefull død i møte, i likhet med mange andre elefanter i øystaten i Indiahavet, melder Reuters.

Mens elefantungen svømte rundt i brønnen på utkikk etter en utvei fra uføret, måtte til slutt de lokale fra provinsen Polonnaruwa, assistert av viltforvaltere, slå store hull i muren i et forsøk på å få dyret løs.

Taktikken virket; da elefantungen fikk øye på et stort nok hull, kavet den seg opp på tørt land - der den istedenfor å dvele ved menneskene løp flere over ende og stakk av gårde inn i jungelen.

Brønner av typen som fanget babyelefanten, er bygd for jordbruksformål, men er dødsfeller for elefanter; hvert år blir mange funnet flytende døde i dem.

Elefantbestanden på Sri Lanka er under press både fra utviklingsprosjekter og borgerkrigen mellom Tamiltigrene og den singalesiske regjeringen i Colombo. Dette driver de ville dyra tettere og tettere innpå bosetninger og fører indirekte til potensielle tragedier som dagens episode.

I fjor døde 197 srilankiske elefanter, mot 176 året før. De fleste ble skutt, forgiftet eller fikk støt, mens en del falt i brønner eller ble påkjørt av tog; bare noen få døde av sykdom. Den totale bestanden er beregnet til å være på 3000-4000 dyr.

image: Her reddes babyelefanten fra dødsfelle

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!