Her reddes Bill fra en flykrasj i 2009. I går krasjet han i et hus

Eks-direktør Bill Henningsgaard (54) i Microsoft og sønnen Maxwell (17) er blant de omkomne i husflykrasjen i USA.

REDDET: 24. april 2009 ble Bill henningsgaard og hans mor Edith Henningsgaard-Miller reddet ut av fly etter at det hadde krasjet i en elv. I går krasjet Bill Henningingsgaard og sønnen Maxwell inn i et hus og omkom. To barn i ett av husene er også antatt omkommet. Foto: AP / Tapirback.com, Sheryl Todd / NTB scanpix
REDDET: 24. april 2009 ble Bill henningsgaard og hans mor Edith Henningsgaard-Miller reddet ut av fly etter at det hadde krasjet i en elv. I går krasjet Bill Henningingsgaard og sønnen Maxwell inn i et hus og omkom. To barn i ett av husene er også antatt omkommet. Foto: AP / Tapirback.com, Sheryl Todd / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To barn på ett og 13 år befant seg i ett av husene som ble truffet av et fly i East Heaven i Connecticut i USA i går. De er formelt savnet, men antatt døde.

Bak spakene i Turbo Commander 690B-maskinen satt 54 år gamle Bill Henningsgaard. Han og hans 17 år gamle sønn Maxwell er bekreftet omkommet i ulykken.

Hvorfor flyet krasjet inn i husene under landing er foreløpig uklart, men det skal ikke ha blitt sendt ut nødsignal fra flyet i øyeblikkene før det krasjet noen hundre meter utenfor Tweed New Haven flyplass.

Filantrop Far og sønn Henningsgaard skal ha vært på tur til østkysten av USA for å undersøke colleger for sønnen.

Bill Henningsgaard jobbet fra 1988 til 2002 som direktør i gigantselskapet Microsoft. Ifølge avisa The Gospel Herald tok han deler av sin utdanning ved Universitetet i Oslo.

Da han sluttet hos Microsoft gikk trebarnsfaren over til å starte en rekke veldedighetsorganisasjoner og blir beskrevet som en filantrop, ifølge BBC.

- Han er en utrolig god og ærlig mann, for sitt lokalmiljø, sin familie og for verden, sier leder Paul Shoemaker i Social Venture Partners, som var en av organisasjonene Henningsgaard var med å starte opp, ifølge avisa Seattle Times.

- Han hadde allerede gjort så mye for verden. Og han skulle gjøre så mye mer, sier han.

Krasjet i 2009 I 2009 var Bill Henningsgaard involvert i en flykrasj. Denne gangen var hans mor Edith Henningsgaard-Miller passasjer, melder nyhetsbyrået AP.

Mora, som er tidligere ordfører i byen Astoria i Oregon, og piloten ble hentet stående på vingen etter at de hadde krasjlandet i elven Columbia i nærheten av Astoria 24. april i 2009.

De to skal da ha vært på vei til Seattle for å se et av hennes barnebarn være med et i teaterstykke.

Bill Henningsgaard etterlater seg kone og to døtre.