Her reddes de fra vannmassene

Se den dramatiske redningsaksjonen i New York.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Redningsmannskaper har jobbet på spreng for å redde ut de som ikke evakuerte før «Sandy» feide over østkysten, og nå er fanget av vannmassene.

Nå har politiet i New York (NYPD) offentliggjort en video fra en av de mange redningsaksjonene.

I en kurv En mann blir heist ned på taket, der to personer har klatret ut. Nabolaget er oversvømt, det dekker nesten bilene som står parkert i gata.

Helikopteret firer ned en kurv, som den som skal reddes setter seg i, og blir heist opp til helikopteret. Når redningsarbeideren har reddet de to fra dette huset, hopper han videre til taket på nabohuset.

Der står det en kvinne med et barn i armene, som venter på å bli evakuert. Kvinnen har med seg to vesker, som blir lagt i kurven som blir heist opp til helikopteret.

Gjennom loftsvindu De blir fraktet til en parkeringsplass i nærheten, der biler som skal ta med de evakuerte venter.

Det tredje huset som blir evakuert er lavere enn de to ander, med kun en etasje og loft. Gjennom et åpent loftsvindu klatrer en person ut på taket, og opp i kurven som kommer ned fra helikopteret.

Myndighetene sa før «Sandy» traff USA at personer i de mest utsatte områdene måtte evakuere. Likevel valgte mange å holde seg hjemme.

Det er ikke kjent om de som evakueres i denne videoen var i et område som var under tvungen evakuering.

Over 100 døde Antallet omkomne i USA har nå passert 40, og totalt har «Sandy» nå krevd over 110 menneskeliv etter sin ferd fra Karibien til USA.

Myndighetene i USA har fremdeles ikke full oversikt over skadene superstormen har påført landet. For mange har situasjonen vært uoversiktlig.

Da hjelper det ikke at flere har kommet med feil informasjon, og bilder som ikke har vært sanne. En politisk rådgiver slapp blant annet nyheten om at børsen i New York lå under vann, noe som viste seg å ikke stemme.

Noen av de rammede områdene begynner nå sakte å vende tilbake til hverdagen. Flere flyplasser er igjen åpne, men den oversvømmede undergrunnsbanen i New York er ventet å være stengt i noen dager til.

Du kan se alle videoene til NYPD på deres Youtube-konto.