REDDET I LAND: Her ankommer det forfrosne skipsmannskapet Kristiansund, etter at de ble plukket opp av vannet av redningsskøyta «Det Norske Veritas» i 18-tida i dag.  Foto:  Brunsvika.net
REDDET I LAND: Her ankommer det forfrosne skipsmannskapet Kristiansund, etter at de ble plukket opp av vannet av redningsskøyta «Det Norske Veritas» i 18-tida i dag. Foto: Brunsvika.netVis mer

Her reddes de i land etter skipsforliset

Fem plukket opp av vannet etter at båten sank ved Kristiansund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fem personer er reddet opp av vannet, etter at frakteskipet «Alrita» i ettermiddag forliste i Hustadvika utenfor Kristiansund.

- Skipet skal ha gått ned. Alle fem om bord plukket opp av vannet, av redningsskøyta «Det Norske Veritas». De er riktignok våte men i god behold, opplyser pressesjef Anders Bang-Andersen ved Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) til Dagbladet.no.

- Båten gikk meget fort ned, sier han.

Nedkjølt
Styrmann Størk Olsen om bord redningsskøyta «Det Norske Veritas» sier én av personene er svært nedkjølt.

- Vedkomne er ganske nedkjølt. De fire andre er i bedre stand. To hadde ikke redningsdrakter på. Vi legger til kai i Kristiansund nå og møtes av ambulanse, sier Olsen til Dagbladet.no.

Vitnet Jonas Kippernes sier skipet sank på noen sekunder.

- Det hele skjedde uhyggelig fort, sier Kippernes til lokalavisa Tidens Krav.

- Da jeg fikk se båten så lå den på siden og hadde tydelige vansker. Jeg så at det satt folk på bakken. Plutselig reiste den seg opp og forsvant i havet, sier Kippernes.

Pent vær
Hovedredningssentralen fikk melding om forliset klokken 17.55. Været i området skal ha vært pent, ifølge HRS.

Årsaken til at båten gikk ned er ikke kjent.

I tillegg til redningsskøyta ble en lokal sjark, «Vesle-Per», samt Hurtigruta «Nordlys» satt inn for å bistå redningsarbeidet. Det ble også rekvivert et helikopter fra Ørlandet i Sør-Trøndelag.

  56.11 meter lange MV Alrita gikk ned i Hustadvika utenfor Kristiansund. Arild Engelsen Skipsfoto
56.11 meter lange MV Alrita gikk ned i Hustadvika utenfor Kristiansund. Arild Engelsen Skipsfoto Vis mer