Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her reddes en liten gutt fra bomberuinene

Parallelt med fredskonferansen i Genève fortsetter konflikten i Syria.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De krigende partene i Syria-konflikten møttes i dag for første gang til samtaler i samme rom.

Dette skjedde under FNs Syria-konferanse i Genève i Sveits, og samtalene skal ha vært «oppmuntrende» ifølge FNs spesialutsending Lakhdar Brahimi. 

Samtalene gir håp om at det kan være en vei ut av den brutale borgerkrigen som har rast i Syria i neste tre år, men parallelt med fredskonferansen i Genève fortsetter kampene. 

Barn reddet fra ruinene Onsdag 22. januar, samme dag som fredskonferansen startet, ble denne amatørvideoen lastet opp på YouTube.

Den sterke videoen skal stamme fra Aleppo, der ti mennesker mistet livet i myndighetenes bombeangrep dagen før, ifølge The Syrian Observatory for Human Right.

Videoen viser en gruppe menn som graver med hendene i ruinene av en bygning. Nedgravd i sand og stein, ligger en liten gutt i 1-2-årsalderen. Mennene klarer å få den tydelige sterkt rystet og gråtende gutten i live opp fra sanden og steinene.

Nyhetsbyrået  Reuters, som har sendt ut videoen understreker at de ikke kan verifisere om bildene er ekte.

130 000 drept Ved utgangen av 2013 hadde over 130 000 mennesker mistet livet i Syria, ifølge The Syrian Observatory for Human Right. Minst en tredel av disse skal være sivile, fra begge sider.

FN har ikke oppdaterte tall på drepte, men slo for flere måneder siden fast at minst 100 000 hadde mistet livet.

Fredskonferansen om Syria er blitt utsatt en rekke ganger, men ble åpnet i Montreux i Sveits onsdag.

Konferansen er et internasjonalt initiativ for dialog mellom regimet og opposisjonen i Syria.

Dagens samtaler varte bare i 30 minutter, men parten skal etter planen møtes igjen til en lengre sesjon i ettermiddag, ifølge NTB.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!