Her reddes løvene etter å ha blitt forlatt i nedlagt dyrepark

Får kjenne på friheten etter å ha levd i fangenskap hele livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fem løver ble forlatt da dyreparken deres i Romania ble nedlagt på grunn av dårlige forhold. Parken hadde ikke ressurser til å finne et nytt hjem til dem, og avliving så ut til å være den eneste løsningen.

Se video øverst i saken.

Født i fangenskap De tre eldste løvene Petrica, Lidia og Lavinia vokste opp i et rumensk sirkus, hvor de opptrådte flere ganger i uka.

Men da Petrica gikk til angrep på en av løvetemmerne, ble de ansett å være for farlige og ble flyttet til dyreparken Baia Mare i Romania.

ENDELIG FRI: Den 15 år gamle løven Lidia kjenner på friheten etter å ha tilbringt hele livet i fangenskap. Foto: Four Paws
ENDELIG FRI: Den 15 år gamle løven Lidia kjenner på friheten etter å ha tilbringt hele livet i fangenskap. Foto: Four Paws Vis mer

Der fødte Lavinia to løveunger med navn Tarhon Big og Maron, hvor de vokste opp.

Nytt hjem I 2013 ble parken nedlagt etter at de ikke klarte å tilpasse seg EU-standarden.

Men veterinæren til løvene nektet å gi opp og kontaktet dyrevelferdsorganisasjonen Four Paws, som ønsker å stille opp for løvene.

Etter flere måneder med planlegging klarte de å finne et nytt hjem til løvene.

Flokken ble transporter med fly fra Romania til sitt nye hjem i et løvereservat i Bethlehem, Sør-Afrika, hvor de nå får boltre seg på 12,5 kvadratkilometer.

- Dårlige leveforhold - Mange dyreparker i Romania blir nødt til å stenge på grunn av dårlig standard, og et problem er at det ikke finnes noe egnet sted for dyrene, sier daglig leder for Four Paws, Ioana Dungler.

- De fleste parkene har veldig dårlige leveforhold med små bur, mangel på veterinærtilsyn og riktig mat. Så dette er en gledens dag.

Ifølge en studie som Daily Mail viser til, lever fortsatt 175 løver i rumenske dyreparker, hvor minst 24 av disse fortsatt lever i nedlagte parker.