Her reddes Mussa (3) fra et liv i fangenskap

Sjimpanseungen ble holdt fanget sammen med to krokodiller. Fikk fly ut til et bedre liv.

REDNINGSAKSJON: Her redder de sjimpanseungen Mussa fra fangenskap i Kongo. Video: Lwiro Primates/Anthony Caere Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Vi vet ikke om Mussa skulle holdes som kjæledyr, eller om mannen som holdt ham fanget var på utkikk etter en kjøper, forteller Itsaso Velez del Burgo.

Sammen med piloten Anthony Caere i Lwiro Primates kunne hun denne uka feire at organisasjonen, som tar hånd om foreldreløse dyr, reddet sin sjimpanse nummer 80. Det ble deres tredje bare i år.

Redningsaksjonen fant sted i byen Beni nordøst i Kongo tirsdag. Det ble trolig den lykkeligste dagen i sjimpanseungens liv så langt.

Dreper de voksne

- Vi mottok en melding med et bilde av Mussa, og rykket ut. Hos mannen som holdt ham fanget fant vi også to krokodiller. Det jobbes nå med å etterforske hva han egentlig skulle med dyrene, sier Burgo til Dagbladet.

Kongo er et av landene hvor ulovlig jakt på og salg av ville dyr er svært utbredt. Ifølge Burgo foregår det omfattende ulovlig handel av nettopp sjimpanser til Kina og Midtøsten. Der kan prisen for et sjimpansebarn ligge på flere tusen dollar.

Dyrene fanges på de grusomste måter.

- Det som skjer her, er at krypskyttere dreper de voksne individene, og bruker disse til mat. Finner de samtidig sjimpansebarn, blir disse tatt levende til fange og solgt, forteller Burgo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer