Her reddes passasjerene ut av den oversvømte bussen

Andre valgte å svømme fra bilene sine.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et kraftig regnvær over Skåne har forårsaket massive oversvømmelser i området Malmö til Trelleborg i Sverige, skriver Expressen.

På innfartsveien E22 til Malmö har det i formidda vært full stans på grunn av vannmassene. Også på ringveiene er det store problemer, spesielt under jernbanebruer, forteller Stephan Södermalm i politiet i Skåne til NTB.

- Det er store problemer i og rundt Malmö. Noen steder står biler med vann opp til taket, sier Söderholm til SVT.

Bilene fløt To voksne og ett barn ringte politiet for å be om hjelp da bildøra gikk i vranglås mens vannet strømmet inn. På innfartsveien mot Malmö begynt biler å flyte, og bybusstrafikken ble formiddag innstilt da en tjuetall busser kjørte seg fast i vannet.

Ifølge Aftonbladet så flere bilister seg nødt til å svømme fra sine oversvømte biler.

I Malmö måtte to busser evakueres. Vinduene ble knust for at hjelpemannskaper skulle kunne berge ut passasjerene, skriver Expressen.

- Vi kjørte ned under en bro, og der ble vi sittende fast. Vi kom oss ikke ut, samtidig som vannstanden økte. Det kom mer og mer vann. Det var kjempe-ubehagelig, sier Linja Olssen som var om bord på en av bussene, til avisa.

- Ikke farlig Politiet har advart innbyggere mot å gå ut i regnværet, selv om vannmassene ennå ikke utgjør noen direkte risiko mot folk. Strømmen har gått mange steder, og flere hus har fått betydelige vannskader, ifølge Expressen

- Dersom det ikke er helt nødvendig, bør man unngå å begi seg ut på veiene i og rundt Malmö. Det er ikke farlig i seg selv, men man kan sette seg fast i vannmassene, påpeker Södermalm, ifølge NTB.

Meteorologene har varslet enda mer regn utover dagen i Sør-Sverige.

Underjordiske oversvømmelser Også i Danmark har ekstremværet fått sine konskvenser. Lokalt falt det enkelte steder mer enn 100 millimeter regn i løpet av få timer i og rundt København natt til søndag - noe det også har gjort i Norge det siste døgnet, ifølge meteorolog MAriann Foss ved Meteorologisk Institutt.

Store deler av trafikken i København har, ifølge NTB blitt rammet. Dessuten ble flere av byens underjordiske varmekamre oversvømmet, noe som gjorde at mange københavnbeboere søndag måtte klare seg uten varmtvann.

København kommunes kriseberedskap er mobilisert på grunn av oversvømmelsene, men ikke engang meteorologene var forberedt på de voldsomme vannmassene.