Her reddes Rolf av lastebilsjåføren

- Man tenker fort det verste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Hadde jeg kommet litt lenger fram, hadde den truffet meg.

Rolf Bersvendsen fra Olsborg i Målselv la i går ut på en aldri så liten kjøretur til butikken - en ferd som skulle vise seg å bli hakket mer dramatisk enn ventet.

• Se video øverst i saken!

- Så den ikke Like etter at Bersvendsen svingte ut på europaveien ved Olsborg, kom det en lastebil imot som raskt blinket med langlysene. Bersvendsen bremset ned, og bare noen sekunder senere så han hvorfor sjåføren hadde blinket. En elg hadde forvillet seg inn i veibana, og var på vei rett mot bilen hans.

- Jeg skjønte at noe var på gang, men i og med at elgen løp foran panseret på den andre bilen, så så jeg den ikke før den var rett foran meg. Jeg trodde at jeg skulle få den i fanget, sier Bersvendsen til Dagbladet.

Hendelsen ble fanget opp av Bersvendsens bilkamera, som tilfeldigvis sto på akkurat den dagen. Rett før det sannsynligvis hadde blitt et sammenstøt mellom elg og bil, spratt elgen over autovernet.

- Jeg hadde ikke trodd at han skulle hoppe over. Det var jeg ikke forberedt på. Man tenker jo fort det verste. Jeg kunne fått den i trynet, sier Bersvendsen, og legger til:

- Det jeg husker best, var at han var så stor i øynene. Han følte seg sikkert jaga av den andre bilen, som ikke bremser. Det var nesten sånn at han hoppa over bilen.

- Blink for fare Han roser lastebilsjåføren som blinket med lysene da det faktisk var fare på ferde, og oppfordrer alle til å følge hans eksempel.

- Jeg mener at man ikke skal blinke med lysene hvis det er kontroll lenger framme for eksempel. Kjører man for fort, kan man ta bota. Blink alltid for fare, sier Bersvendsen.