- VANVITTIG: - Her reddes den nepalske tobarnsmoren av norske redningsmannskaper, etter over fem døgn i jordskjelvruinene. Vanvittig, skriver Lars Magne Hovtun i Norsar på twitter.
- VANVITTIG: - Her reddes den nepalske tobarnsmoren av norske redningsmannskaper, etter over fem døgn i jordskjelvruinene. Vanvittig, skriver Lars Magne Hovtun i Norsar på twitter.Vis mer

Her reddes tobarnsmoren etter 5 dager under ruinene

- Kvinnen er sendt til sykehus. Tilstanden er kritisk, sier en talsmann for norsk redningsteam.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To norske redningslag med hunder fra Norsar har gravd ut en kvinne i 30-årene, som har ligget innesperret i et sammenrast hus i Nepals hovedstad Katmandu siden jordskjelvet for fem døgn siden.

- Det er en kvinne, vi vet ikke alderen, forteller nestlederen av Norske Redningshunder (NORSAR), Erik Walden til Dagbladet før telefonlinja brytes nå i ettermiddag.

Håp for flere Hans kollega Leif Gullstein, som også er i Nepal, forteller at kvinnen ble funnet i området Gongabu i Nepal.

- Hun er sendt til sykehus. Tilstanden er kritisk, forteller han til Dagbladet klokka 16.50.

Gullstein tror det kan være håp om å finne flere i live, selv om det nå har gått fem døgn.

- Vi er ved god mot. Det er gode temperaturer, og det har vært regn, slik at de som eventuelt ligger fanget i ruinene har mulighet til å overleve, fordi de vil kunne drikke, sier Gullstein til Dagbladet.

Kritisk skadd I følge NRK ble kvinnen funnet ved at det norske redningsmannskapet hørte rop fra ruinene.

To av de norske hundene hadde tidligere signalisert for mennesker i ruinene. To mennesker som ble funnet ut, var døde. Så hørte de norske mannskapene ropene fra kvinnen.

- Jeg har fått bekreftet at våre mannskaper jobber med å grave ut en ung kvinne, og at det er en kamp på liv og død, sa informasjonssjef Lars Magne Hovtun i Oslo brann - og redningsetat til Dagbladet tidligere i ettermiddag.

Han er en av de  hjemlige koordinatorene for norske redningsstyrken i Nepal, som kom i gang i går med 34 personer og fem hunder.

- Dette er det første mennesket de graver fram med håp om på redde liv, så vidt jeg har fått rapportert fra Nepal, sier Hovtun.

Tidligere i dag ble en 15 år gammel gutt gravet levende ut fra ruiene av et gjestehus i utkanten av Katmandu.
 
Antallet bekreftede døde har nå passert 5 800 mennesker.

 FØRSTE OPPDRAG SOM KAN REDDE LIV:  Norske redningsskap og hunder kom i gang med søk i jordskjelvruinene i Katmandu i går, her fra Norsars leir ved flyplassen. Foto: Norsar/NTB Scanpix.
FØRSTE OPPDRAG SOM KAN REDDE LIV: Norske redningsskap og hunder kom i gang med søk i jordskjelvruinene i Katmandu i går, her fra Norsars leir ved flyplassen. Foto: Norsar/NTB Scanpix. Vis mer