Bergensbanen

Her reddes toget fra snøkaoset

115 måtte overnatte i tunnel.

SNØSKRED: Et tog kjørte i natt inn i et snøskred like ved Gravhalstunnelen på Bergensbanen. Reporter: Christian Wehus. Video: Paal Herland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Toget med 115 passasjerer som kjørte inn i raset på Bergensbanen lørdag kveld, er nå nede fra høyfjellet og på vei til Bergen. Det opplyser Bane Nor på Twitter like før klokken 11 søndag formiddag. De opplyser samtidig at de regner med at Bergensbanen vil kunne åpne klokken 14 søndag.

Et tog kjørte i natt inn i et snøskred like ved Gravhalstunnelen på Bergensbanen. Tunnelen ligger mellom Upsete stasjon og Myrdal stasjon.

- Det er et persontog. Toget er uskadet, og det er ingen skadde personer i toget. Toget kjørte ut av tunnelen og inn i et skred som allerede hadde gått, sier operasjonsleder Steinar Hausvik ved Vest politidistrikt til Dagbladet.

Rygget ut av skredet

Toget rygget i løpet av natta inn i tunnelen igjen for egen maskin.

Ifølge Bergens Tidende er det ettermiddagstoget fra Oslo til Bergen, som var rundt tre timer forsinket, som kjørte inn i raset.

VYs pressevakt sier til avisa at de jobber med en løsning for passasjerene. Det er 115 personer om bord i toget, inkludert personale.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.