Her reddes turisten ut fra flammehavet

Kanadier (25) stiftet gressbrann for å bli funnet, brukte en sokk for å prøve å slukke brannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Nordlys/Dagbladet): En 25 år gammel turist fra Canada måtte ligge med brukket fot i tre dager på Hillesøy like vest for Tromsø. Til slutt prøvde han å sende røyksignaler til omverdenen - i form av en gressbrann.

- Jeg måtte tenne på for å prøve å sende røyksignal, fortalte kanadieren selv etter at han ble da han ble reddet, ifølge Nordlys.

Dramatisk Leder Kjell-Ove Hveding ved Brann- og redning på Somarøy forteller til Nordlys at det hele var svært dramatisk da de nærmet seg Hillesøya med båt.

- Vi kom oss på land og klatret opp på øversiden av fjellet. Mannen lå på en fjellhylle og hadde brukt teltplugger for å sikre seg i de tre dagene han har ligget fast der, sier Hveding.

Brannmennene startet brannslukking rundt mannen straks de kom fram.

- Han satt med en sokk og prøvde å slukke flammene rundt seg, sier Hveding videre.

Erfarne Selve redningen av mannen var svært dramatisk da sikringstauet tok fyr og brente av, i tillegg til at buksebeinet til en av mannskapene begynte å brenne.

- Det gikk jo utrolig bra til slutt, sier Hveding.

Hveding forteller at de hadde erfarne folk fra Alpin redningsgruppe inne til lunsj da alarmen kom.

-  Jeg fikk med meg de beste av de beste når vi dro ut. Helikoptermannskapet gjorde en fantastisk jobb med å fly inn i brannområdet i fjellet, og ikke minst brannmannskapene som stod på utover natta for å slukke brannen, sier Hveding.