Her reddes Valeria fra ruinene

Men håpet svinner for å finne flere i live etter jordskjelvet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mer enn 24 timer etter at et kraftig jordskjelv rammet området rundt byen Aquila i Italia, ble to studenter hentet ut fra kollapsede bygninger i byen.

En av studentene, Valeria Esposito, smilte til de mange redningsarbeiderne rundt henne da hun ble båret ut fra ruinene og over i en ambulanse, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Et stort antall hjelpemannskaper har jobbet hardt med å grave i ruinene, ved hjelp av gravemaskiner og bare med hendene. Så langt er 100 personer reddet ut av ruinene, men håpet svinner nå om å finne flere i live, sier talsmenn for redningsmannskapene til Reuters.

LETER FREMDELES: Men håper om å finne flere i live i ruinene svinner, sier redningsmannskaper. Foto: AFP/SCANPIX
LETER FREMDELES: Men håper om å finne flere i live i ruinene svinner, sier redningsmannskaper. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer

179 personer var bekreftet omkommet tirsdag morgen, mens 34 personer fremdeles er savnet. Et av stedene redningsmannskapene fremdeles leter, er et studenthus der fem studenter trolig er fanget i ruinene.

Innenriksminister Roberto Maroni sier det fremdeles er prioritert å prøve å finne personer i live i ruinene, ifølge La Repubblica. Over de neste seks månedene vil han gi et tilskudd på 130 millioner euro til katastrofehåndteringen.

- For en slik nasjonal beredskap vil vi finne alle de ressursene vi trenger, sier Maroni.

72 ingeniører er på stedet for å sjekke stabilitenen i bygningene som fremdeles står. Det antas at 60-70 prosent av bygningene i Aquila har blitt ødelagt.

1.500 personer ble skadd i skjelvet, men tallet på hjemløse er i løpet av natten blitt nedjustert fra 50.000 til 17.000, ifølge NTB.

STORE MANNSKAPER: Noen av redningsarbeiderne tar seg en hvil i landsbyen Onna tirsdag morgen. Foto: REUTERS
STORE MANNSKAPER: Noen av redningsarbeiderne tar seg en hvil i landsbyen Onna tirsdag morgen. Foto: REUTERS Vis mer
GIR PENGER: Innenriksministeren sier det ikke skal stå på pengene fra myndighetene for å rydde opp. Foto: REUTERS
GIR PENGER: Innenriksministeren sier det ikke skal stå på pengene fra myndighetene for å rydde opp. Foto: REUTERS Vis mer