Her reiser turistene opp Trollstigen på taket

Fem-seks ungdommer tok sightseeingen i friluft.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Bussjåfør, reiseleder og en gruppe amerikanske turister på sightseeing ble sjokkerte etter å ha sett transportmetoden til bussen foran.

På vei opp Trollstigen i Romsdalen satt fem-seks yngre mennesker på toppen av bussen.

- De må ha hatt kjempeutsikt, men det var jo farlig. På mine mange turer her som reiseleder har jeg aldri sett noe lignende, sier reiseleder Marit Wold til Dagbladet.no.

Har du opplevd eller sett noe lignende på veiene i Norge i sommer? Kontakt oss på SMS/MMS til 2400 eller 2400@dagbladet.no.

Bekymret sjåfør

Den gamle bussen, som ifølge noen av passasjerene var tsjekkisk, stoppet nede ved begynnelsen av Trollstigen for å laste av noen sykler fra taket. Syklene ble imidlertid erstattet med passasjerer, som satt på taket oppover den svingete veien. Sjåføren i turistbussen, Stig Rune Johannessen, var bekymret.

- Han var redd for hva som kunne skje hvis det ble bråstopp, eller hvis det ble problemer med møtende biler, derfor ringte vi politiet, sier Wold.

Trollstigen, en svingete og bratt vei på riksvei 63 i Rauma kommune i Romsdalen, er en av Norges mest kjente turistattraksjoner. Den erfarne reiselederen forteller at det er 10 prosent stigning og tretten krappe svinger i Trollstigen - som kan oppleves som ganske skummel også når passasjerene er i sikkerhet inne i bussen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer