Her reiser turistene opp Trollstigen på taket

Fem-seks ungdommer tok sightseeingen i friluft.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Bussjåfør, reiseleder og en gruppe amerikanske turister på sightseeing ble sjokkerte etter å ha sett transportmetoden til bussen foran.

På vei opp Trollstigen i Romsdalen satt fem-seks yngre mennesker på toppen av bussen.

- De må ha hatt kjempeutsikt, men det var jo farlig. På mine mange turer her som reiseleder har jeg aldri sett noe lignende, sier reiseleder Marit Wold til Dagbladet.no.

Har du opplevd eller sett noe lignende på veiene i Norge i sommer? Kontakt oss på SMS/MMS til 2400 eller 2400@dagbladet.no.

Bekymret sjåfør

Den gamle bussen, som ifølge noen av passasjerene var tsjekkisk, stoppet nede ved begynnelsen av Trollstigen for å laste av noen sykler fra taket. Syklene ble imidlertid erstattet med passasjerer, som satt på taket oppover den svingete veien. Sjåføren i turistbussen, Stig Rune Johannessen, var bekymret.

- Han var redd for hva som kunne skje hvis det ble bråstopp, eller hvis det ble problemer med møtende biler, derfor ringte vi politiet, sier Wold.

Trollstigen, en svingete og bratt vei på riksvei 63 i Rauma kommune i Romsdalen, er en av Norges mest kjente turistattraksjoner. Den erfarne reiselederen forteller at det er 10 prosent stigning og tretten krappe svinger i Trollstigen - som kan oppleves som ganske skummel også når passasjerene er i sikkerhet inne i bussen.

SPESIELL TRANSPORT: En buss med amerikanske turister fra Brekke Tours ble kjørende bak denne bussen med tilhenger - der noen av turistene like godt plasserte seg på taket. Foto: MARIT WOLD
SPESIELL TRANSPORT: En buss med amerikanske turister fra Brekke Tours ble kjørende bak denne bussen med tilhenger - der noen av turistene like godt plasserte seg på taket. Foto: MARIT WOLD Vis mer

Holder utkikk

- Det er selvfølgelig ikke tillatt å kjøre med folk på taket. Vi har varslet det nærmeste politidistriktet der vi tror bussen er på vei, sier operasjonsleder Harald Rønning i Nordmøre og Romsdal politidistrikt.

Han sier at det er sjelden det oppstår skumle situasjoner i Trollstigen, på tross av de mange turistene som ferdes der. Politiet bekrefter at det er snakk om en utenlandsk buss, men kan ikke bekrefte at den er tsjekkisk.

Sunnmøre politidistrikt opplyser at de er blitt gjort oppmerksomme på bussen, men de har foreløpig ikke sett noe til den.

Her reiser turistene opp Trollstigen på taket

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer