Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her renner 240 000 ølflasker ut i sanden

Nigeriansk moralpoliti lot ølet flomme.

GRÅTER IKKE OVER SPILT ØL: Den religiøse politistyrken Hisbah ødela onsdag 240.000 ølflasker utenfor byen Kano i det nordlige Nigeria. Foto: TOPSHOTS/AFP Aminu Abubakar
GRÅTER IKKE OVER SPILT ØL: Den religiøse politistyrken Hisbah ødela onsdag 240.000 ølflasker utenfor byen Kano i det nordlige Nigeria. Foto: TOPSHOTS/AFP Aminu Abubakar Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En gravemaskin slo onsdag hardt ned på det makthaverne i byen Kano nord i Nigeria betrakter som en styggedom og kilde til umoral.  Cirka 240.000 ølflasker ble knust, til rop om «Allahu Akhbar» (Gud er stor), melder nyhetsbyråene AP og AFP.

«Brennende håp»
Under flaskeknusings-seremonien sa sjefen for det religiøse politiet Hisbah, Aminu Daurawa, at han hadde et «brennende håp om at dette vil sette en stopper for konsumet av slike forbudte substanser».

8000 liter av den alkoholholdige drikken burukutu og 320.000 sigaretter ble også ødelagt i regi av Hisbah, som overvåker at islamsk sharia-lovgivning etterleves.

«Vi håper dette tiltaket vil hjelpe med å gjenreise det ødelagte bildet av Kano», sa Daurawa.

Bombeaksjon i juli
Styrken på 9000 som han leder har siden september gjennomført hundrevis av arrestasjoner for å rense denne byen, hvor det tidligere ikke har vært særlig vanskelig å få tak i alkohol, særlig i bydelen Sabon Gari hvor den kristne minoriteten holder til.

Barer i Sabon Gari var mål for flere bomber den 29. juli, da over 20 mennesker ble drept.

Islamister mistenkes for å stå bak bombeaksjonen. Tilhengere av sharia-lovgivningen har anklaget myndighetene for å gjøre for lite for å håndheve sharia-lovgivningen som gjelder i ni delstater. Nigerias har 37 delstater, hvis hovedstadsområdet telles med.