FLOMMER INN: Restauranten på Mathallen i Oslo, måtte stenge dørene etter store vannmasser i Akerselva. Video: Tipser / Foto: Tone Spieler/ Oslo kommuneVis merVis mer Vis mer Vis mer

Her renner Akerselva inn i restauranten: - Bartenderen satte på Titanic-låta

Kraftig nedbør påvirker Oslo-elva.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mange som hadde gledet seg til quiz på Smelteverket på Mathallen i Oslo, måtte snu i døra med våte sko.

- Det er et gammelt bygg, og ved høyt vann kan det komme vann inn i restauranten gjennom hull i fasaden, sier daglig leder ved Smelteverket, Dimitri Yogaratnam til Dagbladet.

Se video av oversvømmelsen øverst i saken.

Gammelt bygg

Restauranten Smelteverket ligger i kjelleren på Mathallen i Oslo, og er dermed tett på Akerselva. Ved store vannmasser i elva, er restauranten spesielt utsatt.

- Det har skjedd tre-fire ganger før. Vi kontakter alltid eieren av bygget, som fikser hullene, men det dukker opp nye hull av og til, sier Yogaratnam.

Smelteverket ble kontaktet av Vann- og avløpsetaten i Oslo kommune i går, med beskjed om at etaten måtte oppjustere vannivået i elva.

- Det gikk fint tidligere i dag, men så begynte det å regne i dag, forteller Yogaratnam.

- Spilte Titanic-låta

I kveld skulle lokalet være brukt til quiz, men håpefulle deltakere måtte vende hjemover da det ble besluttet at restauranten måtte stenge for kvelden.

- Heldigvis var det mange av våre stamgjester som var til stede. De var støttende og forståelsesfulle. Bartenderen benyttet anledningen til å spille Titanic-låta, noe som fikk gjestene til å le, forteller daglig leder.

Daglig leder i Mathallen, Frode Rønne Malmo, forteller til Dagbladet at det kun er kjellerrestauranten som er berørt av flomvannet.

- Det er mye vann på vei inn. Vi er i gang med pumper og tørking, men elva går høyt og stritt akkurat nå, skriver Malmo i en SMS.

Torsdag opplyser Smelteverket om at restauranten er åpnet igjen.

- Planlagt og under kontroll

Den høye vannstanden skyldes at Vann- og avløpsetaten i går økte vannføringen i Akerselva til 20 tusen liter per sekund, det dobbelte av hva som er vanlig, opplyser kommunikasjonssjef i etaten Trond Borge Ottersen.

Etaten informerte om justeringen i går på deres egen Facebook-side.

«Dette gjør vi på grunn siste døgns nedbør og stadig økende vannstander innover i marka.», står det blant annet i innlegget.

Økningen i elva er altså nøye kontrollert, og gjøres for å forhindre at vannet finner andre veier enn nedover elva.

- Det er mye vann, og vi skjønner at folk lurer på hva som skjer, men dette er en planlagt økning, og vi har situasjonen godt under kontroll, sier Ottersen til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer