Her renner «søppelelva» ned fra Himalaya: - Hjerteskjærende

- Fjellkjeden er en kilde til rent vann, inntil videre.

SØPPEL: En video av store mengder søppel i elva Ashwani Khad i indiske Himalaya, vekker oppsikt på Twitter. På kort tid forvandles elva til en flytende søppeldynge. Video: Abhay Sharma / Healing Himalayas Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En video av elva Ashwani Khad i indiske Himalaya, vekker oppsikt.

Videoen fra 7. juli viser hvordan elva, i løpet av få sekunder, forvandles til en flytende søppeldynge. Engangsplast, isopor og døde dyr dekker hele overflaten.

- Søppelet strømmet nedover elva i rundt to timer, forteller Pradeep Sangwan til Dagbladet. Sangwan er grunnleggeren av organisasjonen Healing Himalayas, som postet videoen på Twitter, til Dagbladet.

Se videoen øverst i saken.

Videre opplyser Sangwan om at elva står for vannforsyningen til de nordindiske distriktene Shimla og Solan. Distriktene skal også ved tidligere anledninger ha fått drikkevannet forurenset av søppel, noe som førte til helseproblemer blant innbyggerne.

Trolig stammer det meste av avfallet fra en nærliggende søppeldynge, og som følge av kraftig nedbør har søppelet rent ut i elva.

Økt turisme

Himalaya opplever samtidig økende turisme, og tidligere i sommer slo lokalbefolkningen rundt Mount Everest alarm om forholdene i fjellene. Etter at klatresesongen på verdens høyeste fjell var over, fløt tonnevis av søppel i området.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer