Chile

Her retter soldaten våpen mot norske Ingrid (21)

Dødstallene stiger etter de kraftige demonstrasjonene i Chile, til tross for at president Sebastián Piñera har lovet reformer. Norske Ingrid Alice Mortensen (21) befinner seg midt i opptøyene, og har opplevd å få våpen rettet mot seg.

RETTET VÅPEN MOT: Ingrid Alice Mortensen ville ta et bilde av de voldsomme opptøyene i Chile. Da hun kom hjem så hun at hun hadde fanget bildet av en soldat som retter våpen mot henne. Foto: Ingrid Alice Mortsen
RETTET VÅPEN MOT: Ingrid Alice Mortensen ville ta et bilde av de voldsomme opptøyene i Chile. Da hun kom hjem så hun at hun hadde fanget bildet av en soldat som retter våpen mot henne. Foto: Ingrid Alice Mortsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Plutselig begynte folk å løpe mot meg, mest sannsynlig fordi det hadde blitt sluppet en tåregassbombe litt lenger ned i gaten, sier Mortensen til Dagbladet.

Hun er på utveksling i havnebyen Valparaíso i Chile, der voldelige sammenstøt fortsetter for syvende dag på rad, og valgte søndag å ta til gatene for å vitne det hele.

- Løp

Mortensen, som studerer journalistikk, grep muligheten til å ta et bilde da folk kom løpende mot henne. Det var ikke før hun kom hjem at hun så alvoret i situasjonen.

En soldat hadde rettet våpen mot henne.

- Det var selvfølgelig ubehagelig å oppleve det i etterkant, at en soldat hadde rettet våpen mot meg. Mannen til høyre i bilde tok meg på skulderen rett etter det ble tatt, og sa «run», så jeg skjønte nok ikke alvoret der og da, sier hun.

Hun forteller at hendelsen ikke har preget henne betydelig, men sier at det er surrealistisk å se så mye væpnet militær i gatene.

- Det er veldig rart å se vold og militær bli brukt som en løsning på sosiale konflikter, sier hun.

Tar forholdsregler

Lokale medier rapporterer om kraftige demonstrasjoner, sammenstøt og ildspåsettelser i flere byer i det søramerikanske landet. Supermarkeder blir plyndret, forteller Mortensen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer