Her ringer brannalarmen Grandiosa-jula inn

Vi fikk en god del litt skuffende julebilder.

JULEGRANDISEN BLE LITT FOR HARDT STEKT: Christian forteller følgende juleeventyr: «Slik blei jula ringt inn kl 0200 i Herslebsgate. Naboen sovna i under grandiosamiddagen, bare brannvesenet klarte å vekke ham». Godt de klarte å vekke ham i det minste!
JULEGRANDISEN BLE LITT FOR HARDT STEKT: Christian forteller følgende juleeventyr: «Slik blei jula ringt inn kl 0200 i Herslebsgate. Naboen sovna i under grandiosamiddagen, bare brannvesenet klarte å vekke ham». Godt de klarte å vekke ham i det minste! Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Vi ba dere sende de beste og verste (litt skuffende) julebilder. Bildene strømmet på til vår Facebook-side, og vi la dem ut både der og i denne saken. Nå logger denne reporteren av for i kveld. Takk for meg
---
(Dagbladet): Det er jul, dere. Mange gleder seg.

MAT TIL FUGLENE: Guttorm med et glimt fra Sørlandet: Klissblaut nek på Birkeland i Aust Agder.
MAT TIL FUGLENE: Guttorm med et glimt fra Sørlandet: Klissblaut nek på Birkeland i Aust Agder. Vis mer

Noen bruker høytida til å lese seg litt opp. Mange forbereder ribba. Andre, som et lite team her i Dagbladet, og ganske så mange andre i ulike yrker, er på jobb.

JULESTEMNING: P-bøter og litt snø i Lillehammer. Foto: Hampus Söderström
JULESTEMNING: P-bøter og litt snø i Lillehammer. Foto: Hampus Söderström Vis mer

Og selv om det er trivelig med gamle juleklassikere på TV, strømper med gaver, julefilmer og klementiner, gjør det mildt sagt milde været at det klassiske juleværet glimrer med sitt fravær i store deler av landet. Utenfor Dagbladets lokaler minner det per nå mer om en hustrig høstdag enn jul, som dere kan se av bildene tatt ut av vinduene her.

UTSIKT: Thomas Lie Larsen hos våre venner i SOL melder at det er en fordel med opphold på julaften: Da kan han se Reo-pipa (behandlingsanlegget for avfall i Oslo).
UTSIKT: Thomas Lie Larsen hos våre venner i SOL melder at det er en fordel med opphold på julaften: Da kan han se Reo-pipa (behandlingsanlegget for avfall i Oslo). Vis mer

Derfor lurer vi på om du, kjære leser, har lyst til å dele dine (kanskje litt skuffende) julestemningbilder? Vi lover å republisere de artigste som kommer inn.

ORDENTLIG JULESTEMNING: I Sandnes i Sør-Varanger er det både snø og nisser! melder Johanne.
ORDENTLIG JULESTEMNING: I Sandnes i Sør-Varanger er det både snø og nisser! melder Johanne. Vis mer

Er du på jobb og regner det ute? Send oss et bilde til vår Facebook-side (lik oss gjerne i samme slengen. Hvis du allerede gjør det, takker vi og bukker for det).

HVIT JUL «Masse snø» i Ballangen. Foto: Hanne Lisa H Furnes
HVIT JUL «Masse snø» i Ballangen. Foto: Hanne Lisa H Furnes Vis mer

Har bilen fått motorstopp mens du var på vei hjem til mor og far? Bruk metoden nevnt ovenfor, evt send bildene til 2400@db.no.

SÅNT SKJER: Bjørn melder at hunden Ludvig (7) bidro til julestemninga med dette kunststykket 20. desember. Det gikk hardt ut over juletre og pynt, men heldigvis gikk alt bra med både hunden og eierne, kan han fortelle.
SÅNT SKJER: Bjørn melder at hunden Ludvig (7) bidro til julestemninga med dette kunststykket 20. desember. Det gikk hardt ut over juletre og pynt, men heldigvis gikk alt bra med både hunden og eierne, kan han fortelle. Vis mer

Har katta revet ned juletreet og ribba er brent? Vi vil se bildet (og vise det til våre finfine lesere). Eller last opp en video til DBTV!

GRØNT GRESS: Charlotte leverer dette bildet fra Rennesøy utenfor Stavanger. Grønt gress og relativt beskjedent besøk på juleneket!
GRØNT GRESS: Charlotte leverer dette bildet fra Rennesøy utenfor Stavanger. Grønt gress og relativt beskjedent besøk på juleneket! Vis mer

I skrivende stund ramler bildene inn, og det setter vi umåtelig pris på. Det kommer noen gode historier også:

NÅ ER DET JUL IGJEN:Vi har nordiske flagg og en byggeplass, men lite snø på Hasle/Økern.
NÅ ER DET JUL IGJEN:Vi har nordiske flagg og en byggeplass, men lite snø på Hasle/Økern. Vis mer

Hampus rapporterer følgende fra Lillehammer: «God jul från Lillehammer. Nästan tomt på gatorna. Men europark firar med att lägga 750 kr böter per bil. Perfekt speciellt om dem är stressande dem som skall handla sista minuten. Kapitalismens sanna ansikte!»

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Roy melder om storm i et snøfritt Kristiansand. Og Tor Aage har sendt oss et stemningsfullt bilde av det vi antar er en terrasse. Mens Johanne beklager at hun ikke kan sende et skuffende bilde fra Sandnes i Sør-Varanger. Der er det nemlig så mye snø atte.

Christian på sin side forteller følgende: «Slik blei jula ringt inn kl 0200 i Herslebsgate. Naboen sovna i under grandiosamiddagen, bare brannvesenet klarte å vekke ham».

Fortsett gjerne å send inn (det enkleste er nok meldinger via chatten på Facebook).

Og uansett hvem du er og hvor du er når du leser dette: God jul.

(Og ja, vi er inspirert av The Guardian her, vi skal innrømme det.)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer