Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her ringer de toppløse i kirkeklokkene foran sjokkerte besøkende i Notre Dame

Men nå er de ni Femen-aktivistene frikjent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En domstol i Paris har onsdag frikjent ni medlemmer av feministgruppa Femen, etter at de i 2013 utførte en toppløsprotest inne i den verdensberømte Notre Dame-katedralen, ifølge nyhetsstedet The local.

Vaktene fikk straff Aktivistene ble saksøkt for hærverk til flere tusen dollar, men domstolen fant ikke bevis på at noe inne i katedralen hadde kommet nevneverdig til skade.

I stedet ble vaktene som jobbet på Notre Dame dømt til å betale bøter fra to til åtte tusen kroner på grunn av en litt for røff behandling av de protesterende toppløse kvinnene.

Se hele protesten i videoen øverst i saken.

Slik startet opptrinnet I februar i fjor blandet de ni aktivistene seg sammen med vanlige turister på besøk i Notre Dame.

Da besøksrunden nådde de velkjente kirkeklokkene, lot aktivistene klærne falle og startet protesteringen ved å ringe i kirkeklokkene toppløse.

På brystene hadde kvinnene skrevet slagord som «Ikke Mer Paven» og «Forsvinn, Homofob!».

Protesten var en hånlig feiring av da pave Benedikt XVI (85) abdiserte i fjor og et motsvar til den romersk-katolske kirkens motstand mot homofilt ekteskap.

Det er ikke første gangen feministgruppa Femen er i medias søkelys. Gruppa er kjent for å protestere toppløse, og det er nettopp dette de gjør for å vise at kvinner har like mye rett til å smile og le som menn.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!