«Her ringer det fortsatt mobiltelefoner»

Kripos' ID-gruppe har en hvit boks for hvert terroroffer.

NITIDIG JOBB: ID-arbeider Solveig Skaret (t.v) og politioverbetjent Kåre Svang jobber med identifikasjonen av ofrene for terroraksjonen i Oslo og Utøya. I boksene på veggen ligger blant annet de avdødes eiendeler, som mobiltelefoner. Foto: Benjamin A. Ward/Dagbladet
NITIDIG JOBB: ID-arbeider Solveig Skaret (t.v) og politioverbetjent Kåre Svang jobber med identifikasjonen av ofrene for terroraksjonen i Oslo og Utøya. I boksene på veggen ligger blant annet de avdødes eiendeler, som mobiltelefoner. Foto: Benjamin A. Ward/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Per Angel leder gruppa som identifiserer de drepte etter terroren i Oslo og på Utøya. Han tror det vil ta lang tid før de skjønner hva de har vært med på.

Et av de store møterommene i Kripos' lokaler på Bryn i Oslo, som vanligvis blant annet brukes til pressekonferanser, er nå gjort om til et slags kommandorom for ID-gruppa som jobber på spreng med å identifisere alle de drepte etter terroren i Oslo og på Utøya.

Eiendeler i bokser Langs den ene veggen står det bokser. Noen av dem har et tall, andre navnet til drepte som er identifisert. I boksene ligger det blant annet svar på ulike prøver og analyser, beskrivelser og personlige eiendeler som er funnet på de drepte.

- Her har vi en del eiendeler og her ringer det fortsatt mobiltelefoner. Det er litt rare opplevelser som en normalt sett ikke ville tenkt over, men som nå gir en snodig følelse. En får det tett på seg. En får følelsen av at «fillern, det er ikke lenge siden dette skjedde», sier Per Angel, leder av ID-gruppa, til Dagbladet.

På Utøya skjedde det samme. Mens politiet samlet sammen, leitet og sikret spor ringte mobilene til ofrene som i enkelte steder lå i hauger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer