Her rister to fiskere liv i bevisstløs ettåring de finner flytende i Egeerhavet

Nå er gutten gjenforent med familien etter de havarerte på vei til Hellas.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hele verden ble rørt til tårer av det nå ikoniske bildet på flyktningkrisen av Aylan (3), som ligger død, skylt i land på en strand i Tyrkia.

En ny historie, som fort kunne fått samme utfall, ser nå dagens lys, men heldigvis med en lykkelig slutt. To fiskere hylles som helter etter at de reddet en 18 måneder gammel syrisk gutt og familien hans i Egeerhavet onsdag.

Se klippet fra Reuters øverst i saken.

- Lå med ansiktet ned
Flyktningene var angivelig på vei mot Hellas da båten sank utenfor den tyrkiske feriedestinasjonen Kusadasi, men heldigvis kom hjelpen tidsnok.

Ifølge Reuters dro den ene av redningsmennene, Cenap Gumran, tre personer opp i båten før de senere fant gutten Mohammed flytende i vannet med ansiktet ned. Der lå han helt for seg selv, opplyser de.

I videoen tatt av Gumrans kollega, Recep Evran, ser vi dramatikken utfolde seg da Mohammed dras opp i båten. Fiskerne skriker at gutten er i live, og de starter umiddelbart med førstehjelp.

- Vi er evig takknemlig
Lørdag dro redningsmennene for å besøke den syriske familien i provinsen Izmir på vestkysten av Tyrkia. Lokale medier var også til stede.

- Dere ga min sønn en ny sjanse i livet. Vi er evig takknemlig. Gud velsigne dere, sier moren Lorin Hanef.

- Vi reddet først tre stykker, og etter at vi plasserte dem i en annen båt fant vi Mohammed flytende alene, forteller fiskeren Evran under det følelsesladde gjensynet.

Ifølge tall fra FN har rundt 400.000 mennesker, hovedsaklig fra Syria, Afghanistan og Irak, ankommet Hellas i år.

IOM opplyser at det totale tallet, inkludert Spania, Malta og Italia skal være rundt 680.000. 3.138 personer har dødd i Middelhavet hittil l i 2015.

Ifølge NTB ankom 1.867 asylsøkere til Norge forrige uke. Det er en nedgang fra 2.000 uken før.