REVET: Osama bin Laden ble drept av amerikanske kommandosoldater i dette huset i Pakistan i mai i fjor. Nå er det jevnet med jorda. Foto: Scanpix/AP/Anjum Naveed
REVET: Osama bin Laden ble drept av amerikanske kommandosoldater i dette huset i Pakistan i mai i fjor. Nå er det jevnet med jorda. Foto: Scanpix/AP/Anjum NaveedVis mer

Her river de huset til Osama bin Laden

Den drepte al-Qaida-lederens gjemmested i Pakistan jevnet med jorda foran skuelystne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rivingen av det tre etasjer høye huset i byen Abbottabad i Pakistan startet på lørdag og ble avsluttet i dag, melder nyhetsbyrået AP.

Huset var tidligere al-Qaida-leder Osama bin Ladens tilholdssted i flere år før han ble funnet og drept av amerikanske elitesoldater i mai i fjor.

Med rivingen av terrorlederens hus, har Pakistan kvittet seg med et konkret symbol på landets tilknytning til en av verdens mest beryktede menn.

CIA-info Al-Qaida-lederen flyttet inn i huset i 2005. På etterretningsinformasjon fra CIA, ble amerikanske kommandosoldater fløyet inn med helikopter fra Afghanistan 2. mai i fjor. I huset fant og drepte de bin Laden. Liket ble dumpet i havet noen timer seinere.

Operasjonen satte militæret i Pakistan i et underlig lys. De måtte forsøke å svare for hvorfor de ikke oppdaget det amerikanske angrepet som ble utført på deres jord og hvorfor terrorlederen kunne bo i byen i årevis uten at de visste om det.

Huset sto ikke mer enn én kilometer fra et treningsakademi for pakistanske elitesoldater.

Flomlys Store maskiner rullet inn på eiendommen lørdag ettermiddag, og arbeidet startet under flombelysning. Myndighetene i Pakistan har aldri latt journalister komme inn i eller i nærheten av huset.

BORTE VEKK: Huset som al-Qaida-leder Osama bin Laden gjemte seg i i Pakistan er nå visket vekk. Foto: Scanpix/AP/Anjum Naveed
BORTE VEKK: Huset som al-Qaida-leder Osama bin Laden gjemte seg i i Pakistan er nå visket vekk. Foto: Scanpix/AP/Anjum Naveed Vis mer

Myndighetene i Pakistan har ikke kommet med noen forklaring på hvorfor de har revet huset. Enkelte beboere i Abbottabad har argumentert for at huset heller burde ha blitt en turistattraksjon.

Eiendomsdokumenter viser at eiendommen ble eid av en mann som senere tjenestegjorde som kurer for Osama bin Laden. Mannen ble trolig drept under angrepet fra amerikanske elitesoldater.

DREPT: Terrorleder Osama bin Laden. Foto: Scanpix/AP
DREPT: Terrorleder Osama bin Laden. Foto: Scanpix/AP Vis mer