Her rives den palestinske teltleiren i Oslo

Asylsøkerne har holdt til ved Jakobs kirke i over ett år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den palestinske teltleiren ved Jakobs kirke i Oslo sentrum har vært gjenstand for debatt i over ett år. Frp krevde i høst at teltleiren måtte fjernes og beboerne kastes ut av landet, men palestinerne fikk tillatelse av Oslo kommune til å overvintre ved kirka.

Mellom 20 og 25 palestinske flyktninger som har fått avslag på asylsøknaden har oppholdt seg i leiren, som Oslo kommune før valget i fjor høst ga beskjed om at politiet skulle rydde. I desember ble det imidlertid inngått en avtale som sa at palestinerne måtte ut innen 16. april, opplyser Antirasistisk Senter til Dagbladet.

Oslo-politiet bekrefter overfor Dagbladet at de ikke er involvert i ryddingen av teltleiren. Leiren skal nå settes opp igjen et annet sted over helga, får Dagbladet opplyst av Antirasistisk Senter.

- Avtalen med kommunen går ut mandag klokka ti og da kommer kommunen på inspeksjon. Dermed holder vi vår del av avtalen ved å rive ned leiren, sier Kari Helene Partapouli i Antirasistisk Senter til Dagbladet.

- Så vidt vi vet er dette Norges lengst sammenhengende demonstrasjon og den første palestinske flyktningeleiren utenfor Midtøsten. Det er helt forferdelig å måtte ta den ned og det er med tungt hjerte det skjer, men kampen fortsetter og vi håper Oslo kommune åpner for å forsette med en ordning, legger hun til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer