SISTE FLYTTELASS:  En sørkoreansk grensevakt sjekker den siste sørkoreanske bilen på vei ut av den demilitariserte sone og tilbake til eget land. Foto: Lee Jae-Won, REUTERS/NTB Scanpix.
SISTE FLYTTELASS: En sørkoreansk grensevakt sjekker den siste sørkoreanske bilen på vei ut av den demilitariserte sone og tilbake til eget land. Foto: Lee Jae-Won, REUTERS/NTB Scanpix.Vis mer

Her rømmer de siste sørkoreanerne

Industriparken mellom Nord- og Sør-Korea blir tom spøkelsesby.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De siste sju sørkoreanske arbeiderne forlot fredag industriparken Kaesong i Nord-Korea.

Dermed er et av de siste kontaktpunktene mellom nord og sør stengt.

Sør-Korea besluttet forrige fredag at de 175 gjenværende arbeiderne skulle reise ut av Nord-Korea, og fredag kjørte den siste bilen over grensen.

Stengt permanent Dermed står industrisonen, som Nord- og Sør-Korea eier sammen, i fare for å bli stengt permanent.

Kaesong ble bygget i 2004 og har vært et symbol på et svært begrenset samarbeid mellom de to koreanske statene.

At Nord-Korea har valgt å bruke industriparken som ledd i det politiske spillet med fienden i sør, har skapt stor frustrasjon i Seoul.

53 000 fra nord I begynnelsen av april besluttet Nord-Korea å stenge grensen slik at sørkoreanske arbeidere ikke lenger kunne reise til og fra området.

Få dager senere trakk regimet i Pyongyang ut 53 000 nordkoreanske arbeidere fra industrisonen.

(NTB-AFP).

 FULL AKTIVITET:   På dette bildet fra 21. september 2012 er nordkoreanske arbeidere i full aktivitet med å lage å sy "vestlige" klær for det sørkoreanske selskapet ShinWon Corp. på industriområdet Kaesong i den demilitariserte sonen mellom de to nabolandene i konflikt. Etter den siste eskaleringen av konflikten, har 53 000 nordkoreanere forlatt sonen. I dag reiste de siste sju sørkoreanerne tilbake over grensen til eget land. Foto: Jean H. Lee, AP/NTB Scanpix.
FULL AKTIVITET: På dette bildet fra 21. september 2012 er nordkoreanske arbeidere i full aktivitet med å lage å sy "vestlige" klær for det sørkoreanske selskapet ShinWon Corp. på industriområdet Kaesong i den demilitariserte sonen mellom de to nabolandene i konflikt. Etter den siste eskaleringen av konflikten, har 53 000 nordkoreanere forlatt sonen. I dag reiste de siste sju sørkoreanerne tilbake over grensen til eget land. Foto: Jean H. Lee, AP/NTB Scanpix. Vis mer