Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

29-årig svenske mistenkt for dobbeltdrap i Barcelona

Her rømmer den mistenkte drapsmannen

Få timer etter opptaket ble en svensk 29-åring pågrepet. Han mistenkes nå for å ha drept to personer og knivstukket én.

FLYKTER: Mannen som flykter her kan være en drapsmistenkt svenske. Han mistenkes for å ha drept to personer og knivstukket én i Barcelona mandag. Video: Expressen. Vis mer

På en video av en brennende leilighet i Barcelonas gamleby mandag ettermiddag ses en mann i shorts som klatrer ned langs fasaden. Nede på bakken forsvinner han straks på en sykkel.

Nå virker forsvinningen på sykkel mer forståelig:

Har politiet rett i sine mistanker, hadde mannen da allerede drept en person som lå igjen i den brennende leiligheten.

I løpet av de neste to timene skal han ha drept ytterligere en person og knivstukket en annen.

Brann kan være påsatt

Ifølge den spanske storavisa El País skjedde alle de tre voldshendelsene innenfor en avstand på bare en kilometer, i Barcelonas mest populære turiststrøk.

Flere svenske aviser omtaler også saken, blant dem Expressen.

Først seinere, da politiet så hendelsene i sammenheng, fikk de den grufulle mistanken til en 29-årig svenske som da var pågrepet.

Fant død mann

Brannen i begynnelsen av hendelseskjeden brøt ut rundt klokka 15.

Da politiet tok seg inn i leiligheten, fant de ifølge flere aviser en død mann. Ifølge El País er det mistanke om at brannen var påsatt.

Klokka halv fem samme ettermiddag fikk politiet melding om at en kvinne var funnet død bare 600 meter unna brannstedet, etter et hardt slag i hodet.

Politiet trodde først det var en ulykke, men fant seinere ut at det trolig dreide seg om et drap.

Passet til beskrivelsen

Bare en halvtime seinere, like ved Barcelonas rådhus, ble en kommunearbeider stukket med kniv i brystet i et brutalt ran. Politi i nærheten hørte skrik og kom raskt til stedet, og lyktes i å pågripe svensken.

Kommunearbeideren ble alvorlig skadet, og måtte fraktes til sykehus.

Ifølge El País har politiet gode grunner til å mistenke svensken:

De fant eiendeler som tilhørte den døde kvinnen da de ransaket ham. Beskrivelsen av mannen som flyktet på sykkel, passer godt til den pågrepne 29-åringen.

De har derimot ikke funnet noe godt motiv for det svensken nå risikerer å bli tiltalt for: To brutale drap og et stygt drapsforsøk.