Her rømmer fangen i håndjern med politimann i hælene

Sjokkflukt fra tinghuset i Sandvika. Russer (30) skal ha stjålet luksusbiler i Frankrike.

 SJOKKFLUKT:  Politibetjenten løper forgjeves etter 30-åringen med håndjern, som er på vei bort bak på motorsykkelen. FOTO: CHRISTOFFER D. LAABAK/TIPSER.NO.
SJOKKFLUKT: Politibetjenten løper forgjeves etter 30-åringen med håndjern, som er på vei bort bak på motorsykkelen. FOTO: CHRISTOFFER D. LAABAK/TIPSER.NO.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 30 år russisk statsborger som møtte i tingretten i Sandvika etter krav om utlevering til Frankrike for biltyveri, greide å rømme fra politiet i formiddag på tross av at han var iført håndjern.

Mannen stakk fra to politibetjenter og hoppet bak på en ventende, uregistrert motorsykkel da politibetjentene skulle geilede han inn i politibilen utenfor Tinghuset for å bli fraktet tilbake til fengsel.

Klokka var 11.19 da mannen med håndjernene tok en sjokkmanøver og løp mot motorsykkelen med en politibetjent i hælene.

- Han er ikke pågrepet. Vi har funnet en uregistrert motorsykkel og en skinnjakke forlatt ved Bærum musikkskole ved avkjørselen til Blommenholm.

- Like etterpå pågrep vi også i nærheten en mann i 20-årene, som vi mistenker for å ha kjørt motorsykkelen, sier operasjonsleder Thor Arne Bakken i Asker og Bærum politidistrikt til Dagbladet ved 13.45-tiden.

Den uregistrerte motorsykkelen er eid av en mann i Oslo.

Ifølge operasjonslederen er rømlingen av tsjetsjensk opprinnelse.

Vanlig transportrutine Han har ikke fått opplysninger om at mannen skal være farlig for publikum.

Mannen var iført håndjern på hendene foran på kroppen.

- Polititransporten skjedde under helt vanlige rutiner med to betjenter og uten av fangen var lenket til en av betjentene, opplyser operasjonsleder Thor Arne Bakken.

Luksusbiler i Strasbourg Rømlingens forsvarer, advokat Halvor Frihagen, opplyser til Dagbladet at hans klient er begjært utlevert til Frankrike etter begjæring fra en forhørsdommer i Strasbourg.

- Han ble pågrepet og fengslet i forbindelse med et avhør hos politiet i Asker og Bærum for et par måneder siden. Min klient nekter for at han har stjålet biler i Frankrike.

- I følge opplysningene fra påtalemyndighetene i Frankrike dreier det seg om to luksusbiler i løpet av halvannet år.  Papirene derfra indikerer av saken kan være mer omfattende, sier advokat Halvor Frihagen til Dagbladet.

Han opplyser at hans klient har hatt oppholdstillatelse i Norge siden 2003, men vil ikke svare på om den russiske statsborgeren er dømt eller tiltalt for straffbare forhold i Norge.

Fem personer i omgangskretsen til 30-åringen møtte på tilhørerplass i tingretten i dag.

- Han bør melde seg Advokat Frihagen pratet med en av dem på utsiden av tinghuset da han plutselig hørte en politimann rope.

- Så kom en politibil i full fart, og vi måtte hoppe unna for ikke å bli påkjørt. Da så jeg i et glimt hva som var i ferd med å skje, sier Frihagen.

I ettermiddag kommer tingretten med en kjennelse i begjæring om utlevering til Frankrike.

- Har du et råd til din klient ?

- Det vil være at han melder seg for politiet, uansett utfallet i retten, sier advokat Halvor Frihagen til Dagbladet.

Bærum-biler i Frankrike ? 30-åringen opplyste i retten at han har kone og tre barn i Frankrike.

Aktor Børge Enoksen sier til budstikka.no at saken mot rømlingen også omfatter stjålne luksusbiler fra Asdker og Bærum, som er sporet opp i Frankrike.

Disse opplysningene er ukjente forvarer Frihagen, ifølge avisa.

 NESTEN KJØRT NED:  Advokat Halvor Frihagen er forsvarer for 30-åringen som stakk fra politiet med håndjern. Foto: Advokatfirma Andersen & Bache-Wiig AS.
NESTEN KJØRT NED: Advokat Halvor Frihagen er forsvarer for 30-åringen som stakk fra politiet med håndjern. Foto: Advokatfirma Andersen & Bache-Wiig AS. Vis mer