Her rømmer han til Thailand

- Han er engelsklærer i Sør-Korea

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den etterlyste seriepedofile mannen oppholder seg i Thailand melder Sky News.

Etter at han ble etterlyst av Interpol kom det inn flere hundre tips, og det heteste er at han jobber som engelsklærer i Sør Korea.

Politiet har navn på mannen

Fem ulike kilder fra tre kontinenter identifiserte mannen og sa han var engelskærer i Sør-Korea, melder Interpol.

Til sammen har mer enn 350 personer tatt kontakt med Interpol etter at mannen ble etterlyst med bilde, skriver Sky News.

Nå er mannens navn, nasjonalitet, fødselsdato, passnummer samt tidligere og nåværende arbeidsplasser også blitt identifisert.

Frigitt bilde fra flyplassen

Den internasjonale politiorganisasjonen har frigitt et bilde av mannen som har reist fra Seoul til Bangkok International Airport hvor han ble fanget opp av sikkerhetskameraer torsdag 11. oktober.

Her rømmer han til Thailand

Jages av Interpol

Nå jages mannen i Thailand.

- Thailand er nå sentrum for en menneskejakt og landets myndigheter, i samarbeid med Interpol og politi verden over, jakter på ham, sier generalsekretær i Interpol, Ronald Noble til Sky News.

Mannen ble etterlyst etter at politiet fikk «avsladdet» manipulerte bilder av mannen.

I forrige uke kom det også tips om at mannen kunne være norsk.

- Vi kjenner til saken, men han er fremdeles ikke identifisert. Han kan være norsk, sa politioverbetjent Harald Skjønsfjell ved seksjon for seksualisert vold i Kripos til Dagbladet.no forrige mandag.

200 bilder

Politiet har funnet omtrent 200 bilder hvor han misbruker til sammen tolv unge gutter. Etterforskerne mener at overgrepene fant sted i Vietnam eller Kambodsja i 2002 eller 2003.

HAR FÅTT FLERE HUNDRE TIPS: Etter at politiet fjernet sladden på bildet har mer enn 350 personer verden over tatt kontakt med politiet. Foto: Interpol
HAR FÅTT FLERE HUNDRE TIPS: Etter at politiet fjernet sladden på bildet har mer enn 350 personer verden over tatt kontakt med politiet. Foto: Interpol Vis mer

Selv om bildene opprinnelig var sladdet med et dragsugmønster, har dataeksperter ved BKA, det føderale tyske politiet, klart å reversere prosessen og frambringe bilder der det er mulig å se mannens ansikt.

Dagbladet.no kommer med mer.

FOTOGRAFERT PÅ FLYPLASS: Mannen ble fanget opp av sikkerhetskameraer på Bangkok International Airport torsdag 11. oktober.