Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her rømmer mannen i 80-åra i 80-sonen

Mannen i 80-åra tok den elektriske rullestolen fatt, forlot gamlehjemmet og la ut på veien.

LIVSFARLIG FERD: Mannen i 80-åra kom seg ut på E10 og rullet av gårde - til stor forskrekkelse for medtrafikanter. Foto: PRIVAT
LIVSFARLIG FERD: Mannen i 80-åra kom seg ut på E10 og rullet av gårde - til stor forskrekkelse for medtrafikanter. Foto: PRIVAT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Mannen i 80-åra la ut på den livsfarlige ferden fra sykehjemmet i Vestvågøy i Nordland rundt klokka 18 lørdag. Minutter senere begynte meldingene om den kuriøse trafikanten å komme inn.

- Vi fikk meldinger om at det var observert en person i rullestol på E10 mellom Leknes og Gravdal, sier operasjonsleder i Midtre Hålogaland politidistrikt, Svein Tore Engen, til Dagbladet.

Mannen rakk å kjøre et godt stykke langs den trafikkerte veien, der fartsgrensen er 80 km/t, før han ble hentet av personer fra Vestvågøy sykehjem i Gravdal, der han bor.

- Skummel situasjon
Taxisjåfør Ann-Mari Danielsen ved Leknes taxi hadde kunder i bilen da hun i sekstida lørdag kveld oppdaget den eldre mannen i rullestolen midt i veibanen på E10 mellom Leknes og Gravdal.

- Situasjonen var veldig skummel. Veistrekningen er sterkt trafikkert og fartsgrensa er 80 kilometer i timen. Det var synd at jeg hadde full bil. Ellers kunne jeg ha stoppet og tatt ham med, sier Danielsen.

Taxisjåføren er ikke imponert over hvordan hun ble møtt av politiet da hun slo alarm.

- Sykehjemmet rykket ut
- Først lurte de på hva problemet var. Da ble jeg helt satt ut. Så ble jeg fortalt at de uansett ikke hadde patruljebil tilgjengelig før klokka åtte, sier taxisjåføren og legger til:

- Politiet sier de ønsker å bli tipset, men det hjelper jo lite når de ikke har folk å sende ut.

Ann-Mari Danielsen valgte å ringe hjemmesykepleien i Leknes, som i sin tur kontaktet hjemmesykepleien i Gravdal.

- Hjemmesykepleien i Gravdal skal ha all ære for at de tok det på alvor. De var raske til å rykke ut. Men i mellomtida hadde personell fra sykehjemmet kommet til for å hente mannen, forteller hun.

Politiet mener ikke de kan lastes for at det ikke var de som løste situasjonen.

- Denne saken var løst før vi rakk å rykke ut, sier operasjonsleder Engen i Midtre Hålogaland politidistrikt.

Dagbladet har vært i kontakt med Vestvågøy sykehjem og Vestvågøy kommune. Ingen på sykehjemmet eller i kommunen kunne kommentere saken i dag.

cMap["bodyidL18769579"] = "StoryActions.Text.Print.Usage"; Enabled["bodyidL18769579"] = "1111111111111111110111";

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media