SNAKKET OM HEMMELIGHETER: Søndag skrev den amerikanske nettavisen Daily Beast at Paula Broadwell kan ha lekket klasifisert informasjon da hun holdt et foredrag på Universitetet i Denver.  Faksimile.
SNAKKET OM HEMMELIGHETER: Søndag skrev den amerikanske nettavisen Daily Beast at Paula Broadwell kan ha lekket klasifisert informasjon da hun holdt et foredrag på Universitetet i Denver. Faksimile.Vis mer

Her røper CIA-sjefens elskerinne ny informasjon om ambassadeangrepet i Libya

Amerikansk avis skriver at Petraeus' elskerinne kan ha røpt statshemmeligheter under foredrag på universitet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): CIA-direktør David Petraeus måtte trekke seg fredag, etter at det ble kjent at han har hatt et utenomekteskapelig forhold til kvinnen som skrev hans biografi.

Kvinnen Petraeus har hatt et forhold til, den gifte tobarnsmoren Paula Broadwell, er én av to forfattere bak biografien om CIA-sjefen, som ble utgitt tidligere i år.

Anklaget for lekasje Etter at Petraeus trakk seg har flere spekulert i at Broadwell har lekket fortrolig informasjon som hun har fått fra CIA-sjefen. Søndag skrev den amerikanske nettavisen Daily Beast at Broadwell kan ha lekket klassifisert informasjon da hun holdt et foredrag på Universitetet i Denver.

Daily Beast skriver at hun avslørte tidligere ukjent informasjon om hva som skjedde da USAs ambassadør i Libya, Christopher Stevenes, ble drept 11. september i år.

- CIA holdt fanger Under foredraget ved Denver-Universitetet 26. oktober blir Broadwell spurt om angrepet på det amerikanske konsulatet i Benghazi 11. september.

«Jeg vet ikke om du har hørt dette, men CIA hadde faktisk tatt en gruppe libyske militsmenn og holdt dem fanget i annekset. De tror at angrepet mot konsulatet kan ha en sammenheng med dette. Dette blir forsatt sjekket», sier Broadwell.

Snakket om Petraeus CIA nekter for at de holdt libyske menn fanget i annekset, skriver Daily Beast. Journalisten Eli Lake skriver videre at i videoen virker det som Broadwell snakker på vegne av CIA-sjefen.

«Det vanskelige for general Petraeus er at i hans nye jobb kan han ikke kommunisere med media. Han har visst alt dette - de snakket med CIA-sjefen i Libya. I løpet av 24 timer visste de hva som skjedde», sa Broadwell.

Trakasserende e-poster Det skal ha vært trakasserende e-poster fra Broadwell til en kvinne som gjorde at FBI etterforsket saken - og dermed avslørte det utenomekteskapelige forholdet til Petraeus, skriver Reuters.

I går ble det kjent hvem denne tredje personen er. Hun heter Jill Kelley og er en gammel venn av Petraeus-familien. Kelley gikk til FBI etter at hun mottok flere truende e-poster, skriver Reuters.

GENERALEN OG HANS ELSKERINNE: CIA-direktør David Petraeus (t.v.) måtte trekke seg fredag, etter at det ble kjent at han har hatt et utenomekteskapelig forhold til en kvinne som skrev hans biografi.

Kvinnen Petraeus har hatt et forhold til, den gifte tobarnsmoren Paula Broadwell (t.h.), én av to forfattere bak biografien om CIA-sjefen, som ble utgitt tidligere i år. Foto: AP/ISAF/SCANPIX
GENERALEN OG HANS ELSKERINNE: CIA-direktør David Petraeus (t.v.) måtte trekke seg fredag, etter at det ble kjent at han har hatt et utenomekteskapelig forhold til en kvinne som skrev hans biografi. Kvinnen Petraeus har hatt et forhold til, den gifte tobarnsmoren Paula Broadwell (t.h.), én av to forfattere bak biografien om CIA-sjefen, som ble utgitt tidligere i år. Foto: AP/ISAF/SCANPIX Vis mer

«Vi og vår familie har vært venner med general Petraeus og hans familie i over fem år. Vi respekterer han og hans families privatliv og ønsker det samme for oss og våre tre barn», skrev Kelley i en pressemelding søndag.

GIFT: Her kysser generalen sin kone Holly under en sermoni i det hvite hus september 2011.  Foto: AFP/MANDEL NGAN/SCANPIX
GIFT: Her kysser generalen sin kone Holly under en sermoni i det hvite hus september 2011. Foto: AFP/MANDEL NGAN/SCANPIX Vis mer
FIKK TRAKKASSERENDE E-POSTER: Det skal ha vært trakkasserende e-poster fra Broadwell til en kvinne som gjorde at FBI etterforsket saken - og dermed avslørte det utenomekteskapelige forholdet til Petraeus, skriver Reuters.

I går ble det kjent hvem denne tredje personen er. Hun heter Jill Kelley og er en gammel venn av Petraeus-familien. Kelley gikk til FBI etter at hun mottokk flere truende e-poster, skriver Reuters. Her er general Petraeus sammen med vennene Natalie Khawam (t.v.), Scott and Jill Kelley (i midten), og hans kone Holly (t.h.). Foto: AP/SCANPIX
FIKK TRAKKASSERENDE E-POSTER: Det skal ha vært trakkasserende e-poster fra Broadwell til en kvinne som gjorde at FBI etterforsket saken - og dermed avslørte det utenomekteskapelige forholdet til Petraeus, skriver Reuters. I går ble det kjent hvem denne tredje personen er. Hun heter Jill Kelley og er en gammel venn av Petraeus-familien. Kelley gikk til FBI etter at hun mottokk flere truende e-poster, skriver Reuters. Her er general Petraeus sammen med vennene Natalie Khawam (t.v.), Scott and Jill Kelley (i midten), og hans kone Holly (t.h.). Foto: AP/SCANPIX Vis mer