Her roper hun rasistiske tilrop med sønnen på fanget

Politiet har startet etterforskning og ber innbyggerne i London om hjelp til å identifisere henne. - Dette gjør at jeg skammer meg over å være britisk, sier Piers Morgan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i London har pågrepet en ung britisk mor som ble fanget på kamera mens hun ropte rasistiske kommentarer til passasjerer med utenlandsk utseende på sporvogn i bydelen Crydon i London, melder The Guardian.

Over 10 000 personer har både sett og kommentert videoen på YouTube, og enda flere gir uttrykk for sitt synspunkt om episoden på Twitter - der episoden taget med #MyTramExperience er et av de mest brukte i dag.

- Skammer meg over å være britisk Blant de som har kommentert episoden, er den kjente TV-personligheten Piers Morgan:

- Det mest motbydelige jeg har sett på mange år. Jeg vil ha denne kvinnen arrestert og deportert. Videoen gjør at jeg skammer meg over å være britisk, skriver Morgan på Twitter.

Han mener slike personer bør utsettes for såkalt «name and shame» - altså å bli hengt ut med navn og bilde. 

Flere andre reagerer i sjokk over kvinnens adferd, og bemerker det er en fin «velkommen til London» i forkant av OL i London til neste år.

Mange provosert Videoen begynner med at kvinnen, med en liten gutt på fanget, begynner å klage på innvandringen i «hennes Storbritannia». I videoen går hun til verbalt angrep på alle hun mener ikke går under betegnelsen britisk, og ber dem komme seg hjem til sine egne land.

- Du er ikke britisk, du er svart, sier hun til en kvinne som høflig ber henne skjerpe ordbruken ettersom hun har et lite barn på fanget.

Flere andre passasjerer er tydelig provoserte over kvinnens oppførsel, og på videoen ser man en ung mann reise seg opp, men som blir oppfordret av andre til å ikke gripe inn.

Også en hvit kvinne blir tydelig provosert over kvinnens oppførsel:

- Jeg er engelsk, hva har du å si til meg?

Startet granskning Gratisavisa Metro meldte tidligere i dag at London-politiet startet granskning av episoden, og ba tidligere i dag innbyggerne om hjelp til å identifsere henne. De ber også personen som filmet opptrinnet om å melde seg.

- På nåværende tidspunkt er det ikke klart om hvilken sporvognsstop dette skjedde og når epsioden skjedde. Som et resultat har vi behov for at alle som bevitnet denne episoden, eller med informasjon som kan hjelpe etterforskningen, inkludert identiteten til kvinne, om å kontakte oss.  

Ifølge det lokale nettstedet This is Crydon skjedde episoden mellom New Addington og Wimbledon.

- Vi tolerer ikke rasisme, sier politiets talsmann.

TV-kanalen ITV melder på Twitter at Labour-leder Ed Miliband støtter politiets beslutning om å granske episoden.

Hendelsen har også fått sitt eget punkt over bemerkelsesverdige eksempler på Wikipedias side om borgervern på internett (Internet vigilantism).

REAGERTE: Den britiske CNN-verten Piers Morgan reagerte kraftig på videoen som har gått som en kanon på nettet i dag. Morgan er tidligere tabloid-redaktør. Foto: AP/Starpix, Amanda Schwab/Scanpix
REAGERTE: Den britiske CNN-verten Piers Morgan reagerte kraftig på videoen som har gått som en kanon på nettet i dag. Morgan er tidligere tabloid-redaktør. Foto: AP/Starpix, Amanda Schwab/Scanpix Vis mer