IVRIG: Erna Solberg i engasjert samtale med skuespiller Kevin Spacey. For tida er han aktuell som Frank Underwood i Netflix-serien «House of Cards» som hadde sesongpremiere i dag. Til venstre i bakgrunn er Storbritannias statsminister David Cameron. Foto: Erna Solberg / Instagram
IVRIG: Erna Solberg i engasjert samtale med skuespiller Kevin Spacey. For tida er han aktuell som Frank Underwood i Netflix-serien «House of Cards» som hadde sesongpremiere i dag. Til venstre i bakgrunn er Storbritannias statsminister David Cameron. Foto: Erna Solberg / InstagramVis mer

Her røper statsministeren at hun er fan av «House of Cards»

Erna Solberg kommer også med en liten spoiler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag kom sesong fire av Netflix-serien «House of Cards». Noen gleder seg åpenbart mer enn andre, og en av dem som åpenbart ser fram til å se karakteren Frank Underwoods kyniske maktspill utspille seg på lerretet, er statsminister Erna Solberg.

Det spørs om hun har noe særlig å lære av karakteren, men i kveld har hun lagt ut bilde på Instagram av seg selv og «House of Cards»-stjerna Kevin Spacey.

For dem som ikke har kommet like langt som statsministeren i showet, så må vi avdare dere om at hun har lagt inn en liten spoiler i bildeteksten. Den slipper du å se med mindre du trykker inn på hennes innlegg.

Celebert selskap - Dette bildet ble tatt i Davos på et møte om de nye bærekraftsmålene, som statsministeren har en sentral rolle i oppfølgningen av, sier statssekretær Sigbjørn Aanes til Dagbladet.

Og det var ordentlig celebert da Solberg møtte Spacey i januar i år. Som du kan se på bildet, er Storbritannias statsminister David Cameron i bakgrunnen.

Til stede var også U2-vokalist Bono, TV-stjerna Oprah Winfrey, kona til Microsoft-grunnlegger Bill Gates - Melinda Gates, Facebook-topp Sheryl Sandberg og Coldplay-vokalist Chris Martin, blant annet. Solberg selv kalte det for en «kjendismiddag».

Travel helg På tross av at fjerde sesong den politiske maktthrilleren ble sluppet i sin helhet i dag, har ennå ikke statsministeren fått benket seg foran TV-skjermen.

- Vi har sittet innelåst og jobbet med budsjettet hele dagen. Da vi endelig kom på at det var «House of Cards», tenkte vi at det var dagen for å legge ut bildet, forteller han.

Selv om mange av oss kanskje har satt av helga til å se serien, er ikke så tilfellet for statsministeren. Hun måtte også stå over en planlagt middag på Oslo rådhus i dag i forbindelse med VM i skiskyting.

- Det er budsjettkonferanse på mandag, så det blir mye jobb i helga. Statsministeren er fan av serien, men har nok dessverre ikke fått sett på alt fram til nå, men vi skal nok få sett på det, beroliger Aanes.

Leder bærekraftsgrupppe Formålet med middagen er å diskutere global likestilling.

Det er statsministerens arbeid med de såkalte bærekraftsmålene til FN som har skaffet henne en plass rundt det eksklusive bordet. I morgen skal FNs generalsekretær Ban Ki Moon lansere pådrivergruppa som skal sørge for at målene nås i 2030. Solberg er en av to ledere.

- Det er en middag for å sørge for hvordan bærekraftsmålene nås for jenter. Det er en kjendismiddag, men det er viktig å sørge for at andre enn politikere, nemlig de som kan påvirke bredere, også er med, sa Solberg til Dagbladet i januar.

I samtale med President Frank Underwood. I dag kommer ny sesong av House of Cards på Netflix. A photo posted by Erna Solberg (@erna_solberg) on Mar 4, 2016 at 10:32am PST