Her ryddes det til fotball-VM

Minst 30 personer drept i massiv politiaksjon i Rio de Janeiro i Brasil.

POLITIAKSJON: Minst 30 skal ha blitt drept i en stor politiaksjon mot en gjengbeleiret slum i Rio de Janeiro. Foto: Reuters/Sergio Moraes/Scanpix
POLITIAKSJON: Minst 30 skal ha blitt drept i en stor politiaksjon mot en gjengbeleiret slum i Rio de Janeiro. Foto: Reuters/Sergio Moraes/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Minst 30 personer har blitt drept denne uka etter mer eller mindre sammenhengende skuddveksling i fem dager politimyndigheter og narkogjenger i Rio de Janeiro i Brasil, melder nyhetsbyrået Reuters.

Etter en stor politiaksjon med stridsvogner, store våpen og 80 politifolk med skuddsikre vester har myndighetene klart å sikre seg Vila Cruzeiro-slummen, som har vært beleiret og styrt av narkogjenger helt til nå. Gjengene skal ha søkt tilflukt i slummen etter å ha blitt tvunget ut av 13 andre favelaer.

Seieren har stor symbolsk effekt, siden narkobandenes kontroll over slummen har vært et bevis om at narkobandene har kunnet styre enkelte områder ustraffet.

- Vi gir ikke tilbake en millimeter - Jeg kan nå fortelle at området er nøytralisert, og det viser at ting har endret seg i Rio. Utfordringen er fremdeles stor, men vi har et mål, og vi gir ikke tilbake en eneste millimeter, sier nestkommanderende i etaten for offentlig sikkerhet i Rio, Roberto Sa, til nyhetsbyrået AP.

Samtidig har narkobandene utført en rekke angrep i det siste, blant annet mot en politistasjon der de satt fyr på en rekke biler. Myndighetene hevder voldsbølgen er desperate motangrep på politiets offensiver i slumområdene der narkobaroner tidligere har kunnet styre fritt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer