<strong>VIL SLÅ REKORDEN:</strong> Sammen har Rune Fink og Jan Erik Parr samlet over 120 mennesker i det som skal være et forsøk på å slå Tromsø-rekorden i isbading. Her bader de i Breviksstrømmen i Telemark. Foto: Privat
VIL SLÅ REKORDEN: Sammen har Rune Fink og Jan Erik Parr samlet over 120 mennesker i det som skal være et forsøk på å slå Tromsø-rekorden i isbading. Her bader de i Breviksstrømmen i Telemark. Foto: Privat Vis mer

Her samles 130 personer til isbading - på lille julaften

- Det hjalp da vi hørte at det var en rekord fra Tromsø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rune Fink og Jan Erik Parr fra Brevik i Telmark har samlet over 130 personer, som lille julaften skal forsøke å slå Tromsø-rekorden i isbading.

I 2008 isbadet 88 personer på en og samme gang, i det som til nå er den uofisielle norske rekorden. Møter alle som har meldt seg på gjennom Facebook, knuser telemarkingene tromsøværingene.

- Nå håper vi bare ikke at mange trekker seg før vi skal gå ut i vannet, sier Fink til Dagbladet.

Han forteller at de påmeldte er alt mellom fem og 70 år.

- Vi fant ut at det var merkelig mange her i distriktet som driver med isbading på privaten, så hvorfor ikke samles. Det hjalp jo også da vi hørte at det var en rekord fra Tromsø, sier han. 

Det var Porsgrunn Dagblad som først omtalte rekordforsøket.

Fink, som har ordnet med varmetelt i håp om at folk skal kunne hygge seg både før og etter isbading, legger ikke skjul på at det er kaldt i vannet.

- Det er jo kaldt, men det er det jo egentlig bestandig. Det handler om å ville det mentalt. Også er det en fantastisk følelse å komme opp igjen - et sunt adrenalinkick, sier han.

Og sikkerheten, den er på plass når de hiver seg i vannet i morgen.

- Vi har fått redningsskøyta i Stavern til å møte opp med båt og to dykkere, så de skal være ute i vannet med oss. Jeg fikk litt hetta for å skulle ha ansvaret for kanskje 150 mennesker i vannet. Alle har vært veldig velvillige, så det var supert, sier Fink. 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer