FARLIG: Denne stolpen kom inn vinduet på bussen idet den krasjet i en boligblokk i Tromsø sentrum. Foto: Tord Olander Pedersen/Nordlys
FARLIG: Denne stolpen kom inn vinduet på bussen idet den krasjet i en boligblokk i Tromsø sentrum. Foto: Tord Olander Pedersen/NordlysVis mer

Her satt det tre jenter idet bussen krasjet

Buss i Tromsø spiddet av meterlang jernstang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Nordlys): En buss fra Nobina skled baklengs inn i en boligblokk ved Kongsbakken i Tromsø sentrum i dag tidlig, det melder Nordlys.

Ifølge vitner på stedet var bussen på vei opp bakken da den begynte å skli bakover.

- Vi har ikke helt oversikt over situasjonen, men det skal dreie seg om en buss som har sklidd inn i et bygg, sier operasjonsleder Trond Høydahl i Troms politidistrikt.

- Politiet er på stedet, og vi prøver å få ryddet opp i dette, sier han.

Smalt kraftig Beboere i syvende etasje i boligblokka merket det godt idet bussen traff blokka deres.

- Jeg satt og leste avisen da jeg hørte smellet. Det var såpass kraftig at jeg hoppet himmelhøyt da det skjedde, sier Roger Michaelsen som satt ved frokostbordet da Nobinabussen krasjet.

Jernstolpe inn vinduet Nordlys' reporter på stedet forteller at tre jenter satt på bakerste rad idet en meterlang jernstolpe kom inn vinduet på bussen da den kolliderte med bygningen. Faren til den ene datteren, en jente på 17 år, forteller at datteren løp hjem i sjokk etter hendelsen.

- Hun satt på den ene siden av stanga da bussen ble spiddet. På den andre siden av stanga satt det to andre unge jenter, forteller faren til Nordlys.

Rasende på Nobina Faren er rasende etter å ha oppdaget at bussen kjørte uten kjettinger på det svært glatte føret som er i Tromsø i dag.

- Selv jeg som ikke kjører så mye, skjønte av værmeldingen i går at det ville bli glatt her. At de (Nobina, journ anm.) da velger å legge ut i denne bakken hvor det har vært så mange ulykker uten kjettinger er helt utrolig.

Politet bekrefter at bussen ikke var skikkelig skodd etter forholdene.

- Nå er det nok, ikke mer Nobina, sier faren, som lover at han skal det dette videre med politiet.

Det har foreløpig ikke lyktes for Nordlys å få en kommentar fra Magnar Nilssen, markedsdirektør i Nobina. En annen buss står også fast lengre opp i bakken, melder politiet, som like etter ulykken stengte den ene kjøreretningen.

Nobina-trøbbel Det er ikke første gang Nobina-busser er i problemer i Tromsø.

Hybridbussene som Nobina drifter har skapt mye irritasjon blant tromsøværingene. Det begynte med et krav om minst 30 hybridbusser i anbudet fra fylkeskommunen. Selskapet Nobina vant anbudet på 1,6 milliarder og stilte med 32 hybridbusser fra Volvo.

Øystein Grønås måtte rygge som besatt da bussen foran ham begynte å skli.