Her satt Kristian (31) da terrorbomba gikk av

Lå i koma i tolv dager. - Familien fikk den psykiske trøkken.

OVERLEVDE: Kristian Rasmussen (31) satt i et hjørnekontor i R4, bare 25 meter fra bombebilen, da bomba gikk av. Foto: Jacques Hvistendahl
OVERLEVDE: Kristian Rasmussen (31) satt i et hjørnekontor i R4, bare 25 meter fra bombebilen, da bomba gikk av. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hadde Kristian Rasmussen (31) fra Sørreisa sett ut av kontorvinduet 22. juli, kunne han sett Anders Behring Breivik parkere bombebilen rett utenfor kontoret hans i Olje- og energidepartementet, skrev Dagbladet 26. september i fjor.

I dag var Rasmussen første vitne ut i Oslo tingrett.

31-åringen jobber til daglig som ingeniør i Norges vassdrags- og energidirektorat, men var på utlån til departementet, som holder til i bygget R4 - like ved høyblokka.

- Vanlig dag Rasmussens arbeidsplass lå i andre etasje i R4, ut mot høyblokka/Grubbegata.

- Det var en helt vanlig dag, for meg, og siste dag før ferien. Jeg skulle egentlig kjøre til Stavanger den helga, for nevøen min skulle døpes. Etter lunsj hadde jeg et møte med sjefen min og planla løpet mot utvalgsmøtet etter ferien. Og, for min del, så ble det svart, den ettermiddagen, sier Rasmussen.

Han lå tolv dager i koma etter bombeeksplosjonen.

- Jeg har noen vage minner om at jeg ble holdt ned av noen, og at jeg kjempet imot, sier Rasmussen. Men han utelukker ikke at dette kan ha vært drøm.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer