Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her satt Rahila

Det lokale politiet ønsker å samarbeide om etterforskningen av Rahilas død.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Norge jobber videre med å undersøke omstendighetene rundt Rahila Iqbal (20) sitt dødsfall. Onsdag ble det kjent at hun omkom i en bilulykke. I dag rettes det en formell henvendelse på ambassadør-nivå til pakistanske myndigheter. Der ber Norge formelt om at ulykken etterforskes som et mulig drap.

Norges sambandsmann i Islamabad, Tor Moe, er bindeleddet mellom norsk og pakistansk politi. Han dro grytidlig i dag til området ved landsbyen Randheer for å snakke med det lokale politiet. Han har også overbragt ønsket fra norske myndigheter.

- Selv om det formelt ikke har vært etterforskning, har det lokale politiet gjort sine undersøkelser. De er samarbeidsvillige, sier Moe til Dagbladet.no.

Moe avventer også rapporten fra den lokale legen som undersøkte Rahila før hun ble gravlagt torsdag. Den har han ennå ikke fått. Norske myndigheter har også levert en formell forespørsel om å få lov til å sende en egen norsk rettsmedisiner for å foreta likskue. Etterforskningsleder politiadvokat Sjak R. Haaheim sier de har til hensikt å følge kravet fra familien om at rettsmedisineren i såfall må være en kvinne.

Faren til Rahila, Azhar Iqbal (49) kastet seg på første fly til Pakistan samme dag som hun døde. Dagen etter kontaktet venner av ektemannen hennes, Ahmad (21), en rekke norske Norske medier. De hevdet det var sikkert at det ikke var en bilulykke. De mente vi stod ovenfor et overlagt drap. Motivet skulle være misnøye med at de to, som kom fra ulike muslimske trosretninger, hadde giftet seg. Ektemannen sier han frykter for sitt eget liv. Derfor ber han om at vi ikke trykker bilde av ham, eller skriver hans fulle navn. Samtidig tillater han aviser og fjernsyn å vise bilder av Rahila. Ingen av avisene skriver noe, fordi ingen får bekreftet at Rahila virkelig er død. Det skjer først rundt klokken 14 fredag.

Først fredag klokken 16:30 bekrefter politiet at de har tatt saken på alvor og har startet undersøkelsessak. De forteller journalister at de prøver å finne ut om det kan være snakk om et æresdrap. De har fått de samme opplysningene av enkemannen og vennene hans, som det flere journalister allerede har fått.

I løpet av helgen forteller VG en versjon av hva som har skjedd. De forteller at bilen Rahila satt i sammen med en sjåfør, hadde for høy fart og havnet ut i elven. Bilen vrengte seg ned i kanalen, sier sjåføren. Han havnet også i vannet med klarte å komme seg ut. Det gjorde ikke Rahila, ifølge ham.

Vennene av familien har gitt en helt annen versjon av ulykken. De hevder den var arrangert. Det bekreftes av ektemannens advokat:

VRAK: Her er vraket av bilen Rahila Iqbal (21) satt i. FOTO: WASIM BUTT
VRAK: Her er vraket av bilen Rahila Iqbal (21) satt i. FOTO: WASIM BUTT Vis mer

- Min klient har objektive holdepunkter for å tro at Rahila Iqbal ble drept, og at drapet er blitt kamuflert som en trafikk-ulykke, sa Helle til Aftenposten.

<B>ÅSTEDET:</B> En kvinnesko ligger igjen på kanalbredden der bilen skar ut i vannet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!